Cazul angajatului nemulțumit că încasează 121.000 de euro pe an „pentru a nu face nimic”

0
Publicat:

Dermot Alastair Mills, manager financiar la rețeaua națională de căi ferate din Irlanda, a declarat că încasează un salariu de 121.000 de euro pe an „pentru a nu face nimic”, relatează Irish Central.

Bărbat la birou.
Un bărbat primește un salariu de 120.000 de euro pe an pentru „a nu face nimic”. Foto: Arhivă

Majoritatea oamenilor ar fi mulțumiți dacă ar fi plătiți pentru a nu face nimic, însă Mills, angajat la Irish Rail, susține că este discriminat.

Acesta a afirmat că, după ce a devenit auditor al contabilității firmei în anul 2014, a fost eliberat treptat de aproape toate îndatoririle de serviciu.  

Conform Irish Central, managerul financiar își încasează salariul în fiecare lună, chiar dacă își petrece timpul mâncând și citind ziare. 

Cumpăr două ziare, Times și Independent, și un sandviș. Merg la biroul meu, îmi pornesc computerul, mă uit la e-mailuri. Nu există e-mailuri asociate cu munca, nici mesaje, nici comunicări, nici interacțiuni cu colegii”, a afirmat bărbatul pentru Comisia pentru Relații la Locul de Muncă (WRC) din Irlanda. 

 „Stau și citesc ziarul și îmi mănânc sandvișul. Apoi, pe la 10:30, dacă există un e-mail care necesită un răspuns, răspund. Dacă există vreun task, îl fac. Aș spune că dacă aș avea ceva care m-ar face să lucrez o dată pe săptămână, aș fi încântat”, a mai adăugat Mills. 

Mills a declarat că a fost responsabil pentru bugete în valoare de circa 250 de milioane de euro din anul 2000 până la criza financiară din 2007. El a fost promovat în anul 2010, însă în 2013 cariera sa a intrat în declin, când ar fi fost mutat pe o altă poziție și obligat să-și ia trei luni de concediu medical. 

Managerul financiar a declarat că, la momentul întoarcerii la locul de muncă, a sesizat „anumite probleme” cu debitorii și a înaintat un raport directorului executiv al companiei, în luna martie a anului 2014, înainte de a face o dezvăluire ministrului Transportului. Începând din acel moment, sarcinile sale au fost reduse treptat, dar și portofoliul bugetar. 

 „Am început cu ceea ce părea un buget rezonabil în 2013 și 2014 (8 milioane de euro). Treptat a fost redus la nimic (400.000 EUR)”, a declarat Mills. 

Bărbatul a anunțat autoritățile prin avocatul său că este plătit „pentru a nu face nimic”. În plus, acesta a mai spus că se simte „izolat și că a fost exclus de la întâlnirile companiei și de la oportunitățile de promovare”. 

La începutul anului viitor, cazul va fi analizat. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite