Campania demarată online Von der Leyen încalcă regulile UE privind transparența electorală

0
Publicat:

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, nu a dezvăluit dacă este în spatele unei campanii publicitare promovată pe Google în valoare de 70.000 de euro care a încălcat regulile Uniunii Europene aprobate în perioada în care a condus executivul UE, scrie Politico.eu.

Ursula von der Leyen FOTO: EPA-EFE
Ursula von der Leyen FOTO: EPA-EFE

Reclamele promovate la nivelul Uniunii Europene vizionate de zeci de milioane de cetățeni prin serviciile de căutare ale Google, din Germania până în Portugalia. Clipurile o prezintă pe Von der Leyen prin clipuri de înaltă producție.

Reclamele care o promovează pe von der Leyen nu menționează campania ei sau Partidul Popular European (PPE) ca cumpărător oficial în registrul de transparență al Google, a constatat POLITICO.

Campania acesteia a avut un eșec în a dezvălui cine a cumpărat aceste anunțuri nu este illegal, însă a pertubart. De asemenea, POLITICO nu a putut confirma  independent dacă von der Leyen, echipa ei sau partidul ei s-au aflat în spatele achizițiilor publicitare

Uniunea Europenă a adoptat noi reguli cu privire la campanile online inclusive pentru sporirea campaniilor online inclusiv necesitatea de a spori transparența camaniilor online.

Uniunea Europeană a adoptat noi reguli pentru pentru a crește transparența , inclusiv obligația să se dezvăluie cine a cumpărat mesaje partizane digitale pentru a se identifica în mod clar.

Deși von der Leyen nu candidează pentru a fi aleasă în Parlamentul European, ea este candidatul PPE la conducerea Comisiei, iar succesul electoral al acesteia ar putea deschide calea pentru a fi încoronată din nou de liderii UE în funcția de președinte al Comisiei.

Regulile UE privind reclamele online vor deveni obligatorii după alegerile pentru Parlamentul European din 6-9 iunie. Dar Comisia a sfătuit deja platformele online importante, inclusiv Google, să se asigure că partidele politice din spatele mesajelor plătite sunt dezvăluite, în orientările privind integritatea alegerilor legate de noua lege a UE privind moderarea conținutului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite