Ursula von der Leyen: Condamn ferm atacul ticălos asupra primului ministru Robert Fico

0
Publicat:

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a condamnat miercuri atacul armat asupra prim-ministrului slovac Robert Fico.

 Ursula von der Leyen: Gândurile mele sunt la prim-ministrul Fico și familia lui FOTO Profimedia
Ursula von der Leyen: Gândurile mele sunt la prim-ministrul Fico și familia lui FOTO Profimedia

Condamn ferm atacul ticălos asupra primului ministru Robert Fico. Asemenea acte de violență nu au loc în societatea noastră și subminează democrația, cel mai prețios bun al nostru comun. Gândurile mele sunt la prim-ministrul Fico și familia lui”, a scris, miercuri, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pe X.

I strongly condemn the vile attack on Prime Minister Robert Fico. Such acts of violence have no place in our society and undermine democracy, our most precious common good. My thoughts are with PM Fico and his family.

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) May 15, 2024

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat, miercuri, după o ședință de guvern în orașul Handlova, la aproximativ 150 de kilometri nord-est de capitală.

Fico a fost transportat mai întâi la un spital local și apoi dus cu elicopterul la un centru de traume majore din Banska Bystrica, la aproximativ 30 de kilometri distanță.

„A existat o tentativă de asasinat asupra lui R. Fico. El a fost împușcat de mai multe ori și în prezent se află într-o stare care îi pune viața în pericol. Următoarele ore vor fi decisive", se arată într-un comunicat pe pagina oficială de Facebook a premierului slovac.

În total au fost trase patru focuri de armă, iar unul dintre ele l-a nimerit în abdomen pe Robert Fico, prim-ministrul Slovaciei, a relatat Reuters citând postul de televiziune TA3.

Aktuality relatează că împușcăturile au fost o tentativă de asasinat. Postul de știri scrie că împușcăturile au avut loc în momentul în care premierul Robert Fico a venit să dea mâna cu o mică mulțime de oameni.

Zuzana Čaputová, președintele Slovaciei, a condamnat atacul „brutal” asupra premierului Robert Fico și a declarat că îi dorește însănătoșire grabnică, relatează Reuters.

 Un suspect ar fi fost reținut în acest caz.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite