Bloomberg: Turcia a vândut Ucrainei mult mai multe drone Bayraktar decât s-a raportat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Wikipedia-Bayhaluk / Dronă turcească Bayraktar
Foto Wikipedia-Bayhaluk / Dronă turcească Bayraktar

Turcia a vândut Ucrainei mult mai multe drone Bayraktar TB2 decât se ştia anterior, iar noi livrări pot urma în viitor,  notează Bloomberg.

Potrivit agenţiei de presă Bloomberg, care citează surse din guvernul turc, livrările au numărat câteva zeci de dispozitive. Iar cel puţin alte 24 de drone sunt planificate a fi livrate în Ucraina în viitor. Oficialii guvernului turc şi producătorul de drone Baykar nu au comentat această informaţie.

Ucraina a semnat un contract cu Turcia în 2018 pentru a cumpăra, potrivit datelor neoficiale, şase drone Bayraktar TB2 şi trei staţii de control pentru acestea. Livrările au fost finalizate în noiembrie 2019. Valoarea contractului a fost de 69 de milioane de dolari.

Bayraktar TB2 este o dronă de luptă fabricată în Turcia, cu o rază de acţiune de 150 km, o viteză de croazieră de 130 km/h şi o sarcină utilă de până la 50 kg. Este echipată cu un sistem automat de decolare si aterizare. Aceste dispozitive au jucat unul dintre rolurile decisive în succesul armatei azere în ostilităţile din Karabah, din 2020.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite