Belgia va testa apele reziduale din avioanele care sosesc din China, ca parte a măsurilor anti-COVID-19

0
Publicat:

Belgia va testa apele reziduale din avioanele care sosesc din China pentru a detecta noi variante ale COVID, ca parte a noilor măsuri împotriva răspândirii coronavirusului, în contextul în care numărul infecțiilor în China este în creștere, a anunțat luni guvernul belgian, conform Reuters.

Belgia le cere călătorilor din China să se testeze pentru COVID-19 FOTO Shutterstock
Belgia le cere călătorilor din China să se testeze pentru COVID-19 FOTO Shutterstock

Acesta va fi un obiectiv suplimentar de monitorizare pentru a verifica dacă datele pe care le primim din China sunt corecte”, a declarat Steven Van Gucht, de la institutul național de sănătate publică Sciensano, pentru Reuters.

El a spus că Belgia este conștientă de faptul că unii pasageri infectați cu COVID ar putea să nu folosească toaleta în timpul zborurilor și, prin urmare, noua măsură „nu este menită să urmărească persoanele, ci să urmărească în mod independent ceea ce se întâmplă în China”.

Belgia le cere, de asemenea, călătorilor din China să se testeze pentru COVID-19 dacă prezintă simptome la șapte zile după sosire, dar această măsură nu este obligatorie.

În cadrul unei conferințe de presă la care au fost anunțate noile măsuri, ministrul belgian al sănătății, Frank Vandenbroucke, a declarat că este nevoie de o politică la nivelul Uniunii Europene față de creșterea numărului cazurilor de COVID-19 în China.

Oficialii din domeniul sănătății din UE vor purta miercuri discuții privind un răspuns coordonat.

Anunțul a fost făcut de reprezentanții Suediei care vor prelua de la 1 ianuarie preşedinţia semestrială a UE.

„Suedia este în căutarea unei politici comune pentru întreaga UE în ceea ce priveşte posibila introducere a restricţiilor de intrare", a explicat guvernul suedez într-un comunicat.

Autoritățile din întreaga lume impun sau iau în considerare restricții pentru călătorii din China, inclusiv testarea obligatorie pentru COVID, deoarece infecțiile s-au răspândit în această țară în urma relaxării de către Beijing a politicii „zero-COVID”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite