UE va adopta o decizie cu privire la călătorii care vin din China

0
Publicat:

Statele membre ale Uniunii Europene urmează să discute miercuri, 4 ianuarie, despre un răspuns comun cu privire la călătorii care vin din China, unde epidemia de COVID-19 pare să fi scăpat de sub control, notează AFP.

Numărul de cazuri a explodat în China, după ridicarea restricțiilor anti COVID-19 FOTO Getty Images
Numărul de cazuri a explodat în China, după ridicarea restricțiilor anti COVID-19 FOTO Getty Images

Anunțul a fost făcut dce reprezentanții Suediei care vor prelua de la 1 ianuarie preşedinţia semestrială a UE.

„Suedia este în căutarea unei politici comune pentru întreaga UE în ceea ce priveşte posibila introducere a restricţiilor de intrare", a explicat guvernul suedez într-un comunicat.

Autorităţile de la Stockholm au indicat că au decis să activeze IPCR, un instrument care permite Consiliului să reacţioneze rapid politic în situaţii de criză: „Este important să punem în aplicare măsuri rapid".

O explozie de contaminări în China

Beijingul a pus capăt brusc politicii „zero Covid", ceea ce a dus la o explozie de contaminări în ţară, astfel că Franţa, Italia, Spania şi Regatul Unit, la unison cu Statele Unite sau chiar Coreea de Sud, au decis săptămâna aceasta să impună un test COVID-19 călătorilor care vin din China.

Joi, Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) a estimat „nejustificată" o asemenea măsură, ţinând cont că ţările UE „au niveluri de imunizare şi de vaccinare relativ ridicate" şi „variantele care circulă în China se află deja în UE".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite