Maroc interzice intrarea pe teritoriul său a călătorilor din China. Țările care cer test COVID negativ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marocul a anunţat că va interzice intrarea pe teritoriul său a călătorilor din China începând cu 3 ianuarie „pentru a evita un nou val de contaminări" cu coronavirus, notează AFP, iar Canada va solicita un un test negativ pentru COVID-19 celor care vin din această țară.

Călătorii care vin din China trebuie să prezinte un test negativ
Călătorii care vin din China trebuie să prezinte un test negativ

Autorităţile marocane au decis să interzică accesul pe teritoriul Regatului Maroc tuturor călătorilor, indiferent de naţionalitate, care vin din Republica Populară Chineză", potrivit unui comunicat Ministerului de Externe.

Decizia a fost luată „în lumina evoluţiei situaţiei sanitare legate de COVID-19 în China" şi „pentru a evita un nou val de contaminări în Maroc şi toate consecinţele acestuia", a explicat ministerul.

Țările care cer un test negativ pentru COVID-19 de la călătorii care sosesc din China

Canada a anunţat că va solicita un test negativ pentru COVID-19 de la călătorii care sosesc din China, ca urmare a exploziei de cazuri de infecţii în China, scrie AFP.

Călătorilor li se va cere să prezinte un test negativ pentru COVID-19 efectuat cu mai puţin de 48 de ore înainte de îmbarcarea în China, a indicat guvernul canadian într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Potrivit autorităţilor de la Ottawa, măsura este „un răspuns la focarul de COVID-19 din Republica Populară Chineză şi din cauza puţinelor date epidemiologice şi de secvenţiere a genomului disponibile pentru aceste cazuri".

Măsura va intra în vigoare pe 5 ianuarie şi va fi reevaluată după 30 de zile.

Același lucru l-au cerut deja mai multe ţări, printre care Statele Unite.

Și Australia a anunţat că va cere călătorilor din China să prezinte teste negative pentru COVID-19, invocând o "lipsă de informaţii complete" din partea Beijingului cu privire la valul de contaminări din ţară. Această măsură, ce va intra în vigoare pe 5 ianuarie, este menită "să protejeze Australia de riscul de emergenţă a unor noi variante potenţiale" şi de "consecinţa situaţiei care evaluează rapid în China", a declarat ministrul sănătăţii australian Mark Butler.

Italia a fost prima din Occident care a reintrodus obligaţia tamponului rapid anti-Covid pentru toţi pasagerii care sosesc din China. 

Spania va cere călătorilor din China un test Covid-19 negativ sau certificatul complet de vaccinare. Ministrul Sănătăţii, Carolina Darias, a evidenţiat că există o „îngrijorare comună la nivel internaţional şi naţional” cu privire la evoluţia infecţiilor în China şi dificultatea de a face o evaluare „corectă” a situaţiei din cauza informaţiilor disponibile limitate.

Japonia a început să solicite teste anti-Covid tuturor pasagerilor care sosesc din China. p

India a anunţat că, începând de duminică, călătorii din China (inclusiv Hong Kong), Japonia, Coreea de Sud, Singapore şi Thailanda vor trebui să prezinte un test anti-Covid negativ, pentru a putea intra în ţară.

Coreea de Sud a anunţat că din 5 ianuarie va cere călătorilor din China să prezinte tamponul negativ. 

În contextul în care Beijingul a pus capăt brusc politicii draconiene de „zero Covid", conducând la o explozie a contaminărilor în ţară, Franţa, Italia, Spania şi Regatul Unit, la unison cu Statele Unite sau Coreea de Sud, au decis să impună un test COVID-19 călătorilor care vin din China.

O hotărâre comună este așteptată să fie luată la nivelul Uniunii Europene.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite