Belarusul afirmă că mercenarii Wagner încă nu au vizitat noua lor bază, o fostă fortăreaţă militară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mercenarii Grupului Wagner, care ar fi trebuit să se mute în Belarus după revolta eşuată din 24 iunie, nu au mers încă să vadă baza oferită de autorităţile belaruse, a transmis vineri Ministerul belarus al Apărării, transmite EFE, citată de Agerpres.

Mercenari Wagner. FOTO The Sun
Mercenari Wagner. FOTO The Sun

Declarația a fost făcută de generalul-maior Leonid Kasinski, consilier al ministrului belarus al Apărării.

„Nu, grupurile operaţionale nu au sosit încă, nu au luat o decizie, nu au văzut nimic. Cred că atunci când Grupul Wagner va lua decizia finală de a se stabili sau nu în Belarus, atunci o vor vedea", a spuns Kasinski pentru agenţia rusă de presă TASS.

Oficialul militar s-a referit la o tabără de corturi de campanie situată în apropierea oraşului Osipovici din regiunea Mogilev, Belarus, pe care a descris-o ca fiind „o tabără de vară, construită în coordonare cu autorităţile locale".

„Această tabără a fost realizată pentru a pregăti atât militari, cât şi reprezentanţi ai administraţiei civile în cadrul creării unui sistem teritorial de apărare", a explicat militarul belarus.

Tabăra are capacitatea de a găzdui aproximativ 5.000 de soldaţi, iar amplasarea sa permite, de asemenea, staţionarea de maşini de luptă, a mai spus Kasinski.

„Totul depinde de cantitatea acestui echipament. Este o fostă fortăreaţă militară. Infrastructura a fost păstrată, inclusiv depozitele, o brigadă de artilerie îşi avea sediul aici", a spus el.

„Depinde de Rusia".

După eşecul revoltei Wagner, preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a convenit cu liderul grupului, Evgheni Prigojin, ca mercenarii să se mute în Belarus, însă joi liderul de la Minsk a declarat joi că decizia finală nu a fost încă luată şi că „depinde de Rusia".

„Nu construim tabere. Le-am oferit mai multe foste tabere militare care au fost folosite în timp de război. Dar Grupul Wagner are o viziune diferită pentru desfăşurarea lor. Fireşte, nu vă voi spune care", a spus acesta.

„Poate servi la apărarea Belarusulu” 

Lukaşenko a menţionat, printre ofertele Minskului, tabăra Osipovici.

Dacă mercenarii vor fi în cele din urmă relocalizaţi în Belarus, cadrul în care aceştia vor opera în ţară va fi stabilit printr-o lege sau un decret prezidenţial, a spus Lukaşenko

Liderul de la Minsk a subliniat că Grupul Wagner este unitatea „cea mai experimentată în lupte" şi „poate servi la apărarea Belarusului dacă ţara este atacată", dar a dat asigurări că nimeni, inclusiv Ucraina, nu va fi atacat de pe teritoriul belarus

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite