Autorităţile italiene redeschid cazul "Umbrela ucigaşă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul din cadrul Ministerului Public pentru Minori din Roma a cerut judecarea imediată a tinerei Constantina Ispas, tânăra care o însoţea pe Doina Matei, atunci când aceasta a ucis-o pe

Procurorul din cadrul Ministerului Public pentru Minori din Roma a cerut judecarea imediată a tinerei Constantina Ispas, tânăra care o însoţea pe Doina Matei, atunci când aceasta a ucis-o pe italinca Vanessa Russo, relatează "Il Messaggero".

Procurorul o acuză pe Constantina de "favorizare personală" a ucigaşei. Ea nu a avut o răspundere în uciderea Vanessei, dar a ajutat-o pe prietena sa, Doina Matei, să fugă.

Constantina s-a întors în Romănia şi locuieşte împreună cu mama sa. Ea a împlinit 18 ani în urmă cu o lună. În data de 16 aprilie, ea va trebui să se prezinte la Tribunalul din Roma pentru proces.

Cererea de judecare a fetei se bazează pe declaraţiile făcute de Constantina în momentul arestării ei, împreună cu Doina Matei.

Doina Matei a ucis-o pe italianca Vanessa Russo, în vârstă de 22 de ani, înfigându-i o umbrelă în ochi în timpul unei altercaţii izbucnite între cele două tinere, în aprilie 2007, în staţia Termini a metroului din Roma. Românca a fost condamnată în decembrie la 16 ani de închisoare pentru omor prin imprudenţă, deşi procurorii afirmau că este vorba de omor calificat.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite