Austrieci acuzați de discriminarea românilor pe aeroportul din Viena

0
Publicat:

Pasagerii români ar avea parte de „umilință” pe aeroportul din Viena, pe motiv că țara noastră nu face parte din spațiul Schengen. Afirmația vine din partea europarlamentarului Nicu Ștefănuță, care împreună cu fostul Ministru de Interne, Vasile Blaga, a transmis o cerere către directorul aeroportului.

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță cere explicații directorului aeroportului din Viena FOTO Facebook
Europarlamentarul Nicu Ștefănuță cere explicații directorului aeroportului din Viena FOTO Facebook

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță (Grupul Verzilor/Alianța Liberă Europeană) consideră că românii sunt umiliți de austrieci la aeroport, „după votul nedrept din 8 decembrie. El s-a hotărât să ia atitudine în acest sens, împreună cu eurodeputatul PNL, Vasile Blaga, fost ministru de Interne.

Control suplimentar, măsură discriminatorie

Călătorii români care ajung la Viena sunt supuși unui nou control la aeroport, cu toate că au trecut deja prin filtrul de securitate, înainte de decolarea de la București. Controlul suplimentar, văzut drept un act de umilință al pasagerului, se aplică românilor, cu toate că țara noastră este membru al Uniunii Europene și avem dreptul la liberă circulație.

După votul nedrept din 8 decembrie, unele guverne au prins din nou gustul autorității, al granițelor, al umilirii călătorului, dar le amintesc ca suntem în UE și avem libertate de circulație!

Nu e nevoie să impună controale suplimentare și deloc necesare! Odată ce am trecut de controlul de securitate de la București, de ce mai e nevoie să trecem de alt control la Viena sau la Varșovia? De ce un singur control nu e suficient? De ce dacă nu suntem în Schengen trebuie să mai stăm încă o dată la coadă?, a scris Nicu Ștefănuță, pe pagina sa de Facebook.

El a transmis și faptul că a luat deja atitudine, pentru ca o astfel de măsură discriminatorie să fie eliminată.

Am scris azi directorului aeroportului din Viena, împreună cu Vasile Blaga, fost Ministru de Interne, cerând să elimine controlul suplimentar discriminator pe care îl au românii în aeroportul din Viena., a continuat europarlamentarul.

În scrisoarea adresată, cei doi europarlamentari au cerut mai multe explicații care țin de necesitatea și legalitatea acestei măsuri, întrebând directorul Aeroportului Internațional din Viena dacă nu cumva acest dublu control aparține vreunei reglementări uitate a pandemiei. În plus, s-a cerut și punerea la dispoziție a regulamentului Aeroportului care prevede efectuarea dublei verificări.

După ce oficialii aeroportului vor transmite răspunsul, acesta va fi făcut public, iar demersul de a opri această politică discriminatorie va continua, potrivit fostului membru USR, Nicu Ștefănuță.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite