Au fost raportate primele victime, după exploziile puternice de la baza militară din Crimeea. Autorităţile proruse asigură că „turiştii nu sunt în pericol”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Captură Twitter
Foto Captură Twitter

Cel puţin 12 explozii de diferite intensităţi s-au produs, marţi, la aerodromul militar Saki, situat în vestul Peninsulei Crimeea. Ministerul rus al Apărării a comunicat ulterior că explozia a fost provocată de detonarea muniţiei de aviaţie, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Imaginile publicate pe reţelele de socializare surprind o bulă de foc alcătuindu-se după o explozie violentă, în timp ce coloane de fum negru se ridicau spre cer şi turiştii părăseau speriaţi o plajă din proximitate. 

„Mai multe elemente de muniţii pentru aviaţie au explodat într-un depozit al aerodromului militar din Saki, în apropierea localităţii Novofiodorovka”, a transmis Ministerul rus al Apărării într-un comunicat. 

Depozitul nu a fost ţinta vreunui atac sau bombardament, a mai afirmat Ministerul rus al Apărării, însă fără a menţiona ce a cauzat detonarea muniţiei. 

Totodată, Ministerul a asigurat iniţial că nu există victime în urmă exploziilor, însă guvernatorul rus al Crimeii, Serghei Aksionov, a anunţat un deces. În aceeaşi ordine de idei, ministrul Sănătăţii din Crimeea, Konstantin Skorupski, a declarat că cinci persoane sunt rănite, printre care şi un copil. 

Conform autorităţilor locale, din localitatea Novofiodorovka au fost evacuate 30 de persoane. 

Partea ucraineană nu a făcut comentarii, pentru moment, cu privire la aceste explozii. 

Peninsula Crimeea, care a fost anexată ilegal de Rusia în anul 2014, a fost până în acest moment ferită de atacuri în războiul declanşat de Rusia în Ucraina în luna februarie. 

Aeronave de atac ruseşti decolează aproape în fiecare zi din Crimeea pentru a ataca ţinte în Ucraina, iar mai multe zone ale peninsulei se află în raza de acţiune a dronelor şi a lansatoarelor multiple de rachete ale forţelor armate ale Ucrainei. 

În ciuda faptului că în Ucraina este război, Crimeea rămâne o destinaţie turistică pentru cetăţenii ruşi. 

„Turiştii nu sunt în pericol. Vă rugăm să vă păstraţi calmul!”, a îndemnat deputatul rus ales în Crimeea, Aleksei Cerniak. 

„Au fost luate toate măsurile necesare pentru asigurarea securităţii infrastructurilor şi a populaţiei”, a afirmat Serghei Aksionov.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite