Atentate teroriste în Paris. Raiduri la Bruxelles  ce îi vizează pe apropiaţii lui Bilal Hadfi, unul dintre kamikaze de la Stade de France

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bilal Hadfi, foto parismatch.com
Bilal Hadfi, foto parismatch.com

Poliţia belgiană a efectuat joi o serie de raiduri la Bruxelles, în cartierul Molenbeek. Au fost vizaţi apropiaţi ai lui Bilal Hadfi, unul dintre atentatorii sinucigaţi din capitala Franţei.

Poliţia beelgiană a anunţat că o operaţiune a avut loc în cartierul sărac Molenbeek, iar alta în cartierul vecin Jette, fără să precizeze dacă a operat arestări. Raidurile au vizat în special persoane care au avut legături cu atentatorul sinucigaş de la Paris Bilal Hadfi, informează RTBF. 

Purtătorul de cuvânt al parchetului a declarat pentru agenţia naţională de presă belgiană Belga că raidurile nu au o legătură directă cu atacurile de la Paris, ci au loc în cadrul unei investigaţii lansate anterior, după ce Hadfi a plecat din Siria. Potrivit AFP în total au loc şase raiduri în aglomeraţia Bruxellesului, care vizează "anturajul direct al lui Hadfi, familia şi prietenii".

Bilal Hadfi, care a trăit în Belgia, a murit după ce s-a aruncat în aer în apropierea Stade de France. Raidurile de joi au loc, printre altele, în cartierele Molenbeek şi Jette din Bruxelles, relatează media belgiană.

Un alt raid a fost efectuat în suburbia Laken a capitalei belgiene. Această operaţiune a avut o legătură directă cu atacurile de la Paris, a scris Belga. O persoană a fost reţinută, potrivit RTBF. 

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite