Atentate teroriste în Franţa. 12 oameni au fost arestaţi peste noapte în Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia a condus raiduri antiteroriste în cinci oraşe din regiunea Parisului
Poliţia a condus raiduri antiteroriste în cinci oraşe din regiunea Parisului

În noaptea de joi spre vineri, în regiunea Parisului, au fost arestaţi 12 suspecţi de terorism, în legătură cu atentatele teroriste din Franţa în care au murit 17 persoane, în atacul de la sediul redacţiei publicaţiei satirice Charlie Hebdo şi în cazul luării de ostatici de la magazinul evreiesc, informează BBC.

Cei 12 suspecţi arestaţi peste noapte în regiunea Parisului sunt interogaţi cu privire la „posibilul ajutor logistic“ oferit atacatorilor, cum ar fi furnizarea de arme, a mărturisit o sursă judiciară pentru AFP.

Poliţia a condus raiduri antiteroriste în cinci oraşe din regiunea Parisului, raportează şi iTele. 

Violenţele din Franţa au început săptămâna trecută cu atacul asupra revistei satirice Charlie Hebdo. Apoi, Amedy Coulibaly, un susţinător al celor doi terorişti care au omorât 12 persoane la sediul publicaţiei, a luat ostatici într-un magazin evreiesc din Paris, situaţie în care alte patru persoane au fost ucise.

Forţele speciale franceze au condus raiduri antiteroriste în Montrouge (unde săptămâna trecută Amedy Coulibaly ar fi ucis o poliţistă), în Grigny, în Chatenay-Malabry, în Epinay-sur-Seine şi în  Fleury-Merogis, potrivit iTele.

Şi în Spania s-a lansat o anchetă, după ce s-a dezvăluit că unul dintre teroriştii din Paris, Amedy Coulibaly, a vizitat Capitala cu două zile înainte de atacuri.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite