Operaţiuni antiteroriste în Europa: Germania a arestat două persoane suspecte, iar în Belgia au murit trei oameni în timpul unei intervenţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Europa au loc diverse intervenţii antiteroriste. Două persoane arestate în Germania, trei morţi în cursul unei intervenţii din Belgia
În Europa au loc diverse intervenţii antiteroriste. Două persoane arestate în Germania, trei morţi în cursul unei intervenţii din Belgia

Operaţiuni antiteroriste în Europa. Poliţia germană a arestat două persoane în această dimineaţă, acuzate că făceau propagandă pentru gruparea teroristă Statul Islamic. Cei doi erau de origine turcă, iar reprezentanţii forţelor de ordine spun că nu au găsit indicii potrivit cărora ar fi plănuit atacuri pe teritoriu german, ci doar în Siria.

Presa locală anunţă că arestările din această dimineaţă din Germania au avut loc în urma mai multor percheziţii la domiciuliu celor doi. Operaţiunea antiteroristă este încă în desfăşurare, forţele speciale din Germania fiind pe urmele a altor trei persoane suspecte, notează Digi24.

Trei morţi în timpul unor operaţiuni antiteroriste în Belgia

Forţele speciale belgiene au intervenit, joi seara, împotriva membrilor unei grupări teroriste în oraşul Verviers, potrivit RTBF, citat de Mediafax. Suspecţii plănuiau un atentat terorist în Belgia.

 Potrivit www.rtl.be, este vorba despre tineri care se întorseseră recent din Siria, unde se presupune că ar fi fost radicalizaţi. 

Oficialii au confirmat, până acum, trei decese. Suspecţii erau puternic înarmaţi. Au avut loc mai multe împuşcături“, a relatat Julien Modave, reporter RTLinfo. Pe de altă parte, însă, AFP transmite că, în urma operaţiunii antiteroriste, au murit două persoane, iar o a treia a fost rănită.

Autorităţile belgiene au anunţat că joi seară au avut loc mai multe operaţiuni antiteroriste în ţară, conform postului RTFB. De asemenea, o alertă cu bombă a avut loc şi la sediul poliţiei din Bruxelles, clădirea fiind evacuată.

Totodată, premierul belgian Charles Michel a convocat o reuniune de urgenţă a guvernului, după ce doi presupuşi extremişti musulmani au murit în timpul unei operaţiuni antiteroriste care a avut loc la Verviers, în estul ţării.

Operaţiunile anti-teroriste demonstrează determinarea guvernului belgian de a-i combate pe cei care vor să provoace haos”, a declarat premierul belgian, potrivit purtătorului său de cuvant, Frédéric Cauderlier. 

Şeful guvernului din Belgia a confirmat că joi seara au fost demarate mai multe operaţiuni anti-teroriste care vizau preponderent tinerii reveniţi din zonele de luptă, în special din Siria.

12 oameni au fost arestaţi peste noapte în Paris

În Paris, au fost arestaţi 12 suspecţi de terorism, în legătură cu atentatele teroriste din Franţa în care au murit 17 persoane, în atacul de la sediul redacţiei publicaţiei satirice Charlie Hebdo şi în cazul luării de ostatici de la magazinul evreiesc, informează BBC.

Cei 12 suspecţi arestaţi peste noapte în regiunea Parisului sunt interogaţi cu privire la „posibilul ajutor logistic“ oferit atacatorilor, cum ar fi furnizarea de arme, a mărturisit o sursă judiciară pentru AFP.

Poliţia a condus raiduri antiteroriste în cinci oraşe din regiunea Parisului, raportează şi iTele. 

Violenţele din Franţa au început săptămâna trecută cu atacul asupra revistei satirice Charlie Hebdo. Apoi, Amedy Coulibaly, un susţinător al celor doi terorişti care au omorât 12 persoane la sediul publicaţiei, a luat ostatici într-un magazin evreiesc din Paris, situaţie în care alte patru persoane au fost ucise.

Forţele speciale franceze au condus raiduri antiteroriste în Montrouge (unde săptămâna trecută Amedy Coulibaly ar fi ucis o poliţistă), în Grigny, în Chatenay-Malabry, în Epinay-sur-Seine şi în  Fleury-Merogis, potrivit iTele.

Şi Spania este în alertă

În Spania s-a lansat o anchetă, după ce s-a dezvăluit că unul dintre teroriştii din Paris, Amedy Coulibaly, a vizitat Capitala cu două zile înainte de atacuri.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri