Atac într-o biserică italiană de la Istanbul, soldat cu cel puţin un mort: „Condamnăm acest act laş”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin o persoană a murit într-un atac armat care a avut loc în interiorul unei biserici catolice din Istanbul, cel mai mare oraş ca populaţie din Turcia, în timpul slujbei de duminică, au informat autorităţile turce, transmit EFE şi AFP.

Atacul a avut loc la Instanbul FOTO Shutterstock
Atacul a avut loc la Instanbul FOTO Shutterstock

Doi atacatori mascaţi au atacat duminică biserica italiană Sfânta Maria din Istanbul, făcând un mort, a anunţat ministrul de interne turc Ali Yerlikaya, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Atacul s-a produs la ora locală 11:40 (08:40 GMT) în cartierul Sariyer din Istanbul, a anunţat ministrul pe reţelele sociale.

Două persoane mascate au deschis focul împotriva lui C. T., care se afla printre persoanele care asistau la slujbă şi, din păcate, şi-a pierdut viaţa", a adăugat ministrul turc, fără a oferi alte detalii despre identitatea persoanei decedate.

"A fost deschisă o amplă anchetă pentru a-i reţine pe atacatori. Condamnăm acest act laş", a adăugat Yerlikaya.

Potrivit postului turc T24, atacatorii au intrat în biserică în timpul slujbei, cu chipurile acoperite cu măşti de schi şi au deschis focul asupra enoriaşilor, provocând moartea unei persoane, pe care au împuşcat-o în cap, după care au fugit. Cu toate că postul T24 a relatat că au existat şi răniţi, autorităţile nu au confirmat informaţia.  

Cinci persoane au fost reținute în Franța, fiind suspectate că ar pregăti un atac terorist

Cinci persoane au fost reținute, pe 22 decembrie 2023, în estul Franței, fiind suspectate că ar fi pregătit un atac terorist, a relatat ziarul L'Est Republicain.

Arestările au fost efectuate simultan în trei comune din departamentul Meurthe-et-Moselle vineri după-amiază. Potrivit publicației, deținuții sunt suspectați de „crearea unui grup terorist criminal cu scopul de a pregăti una sau mai multe infracțiuni” cu scopul de a periclita sănătatea sau viața unor terți.

Ancheta a fost încredințată Parchetului Național Antiterorism. Sursa ziarului a spus că încă nu se pot clarifica detalii cu privire la planurile suspecților. În scop preventiv, s-a decis arestarea tuturor celor cinci.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite