Cinci persoane au fost reținute în Franța, fiind suspectate că ar pregăti un atac terorist

0
Publicat:

Ancheta a fost preluată de Parchetul Național Antiterorism.

Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Cinci persoane au fost reținute în estul Franței, fiind suspectate că ar fi pregătit un atac terorist, a relatat ziarul L'Est Republicain.

Arestările au fost efectuate simultan în trei comune din departamentul Meurthe-et-Moselle vineri după-amiază. Potrivit publicației, deținuții sunt suspectați de „crearea unui grup terorist criminal cu scopul de a pregăti una sau mai multe infracțiuni” cu scopul de a periclita sănătatea sau viața unor terți.

Ancheta a fost încredințată Parchetului Național Antiterorism. Sursa ziarului a spus că încă nu se pot clarifica detalii cu privire la planurile suspecților. În scop preventiv, s-a decis arestarea tuturor celor cinci.

Anterior, ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, le-a cerut prefecților regionali să rămână extrem de vigilenți în contextul sărbătorilor care se apropie, de Crăciun și Anul Nou. Aceștia au fost instruiți să consolideze măsurile de securitate în locurile aglomerate. Ministrul a mai spus că nivelul amenințării teroriste rămâne ridicat. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite