Atac armat în Paris: O persoană a fost ucisă, iar alta rănită, agresorul a fost prins

0
Publicat:

Un atacator a înjunghiat mortal o persoană și a rănit o alta sâmbătă seara în arondismentul 15 din Paris și ar fi strigat „Allah akbar” înainte de a fi arestat, potrivit unei surse din cadrul poliției, notează AFP, potrivit Agerpres.

Polițiști francezi Foto: Getty Images (Arhivă)
Polițiști francezi Foto: Getty Images (Arhivă)

Atacatorul este „născut în Franţa” și este „francez”, a adăugat sursa. Persoana rănită în atac primește îngrijiri din partea echipelor de prim ajutor din Paris.

Agresorul din Paris era cunoscut pentru islamism radical şi pentru probleme psihiatrice, se știa despre acesta că a declarat că nu suportă să fie ucişi musulmani în lume, potrivit unei surse din poliţie.

Ministrul francez de interne, Gérald Darmanin, este aşteptat la locul atacului. „Poliţia tocmai a arestat cu curaj un agresor care a atacat trecători la Paris, în jurul Quai de Grenelle. O persoană decedată şi un rănit care primeşte îngrijiri din partea pompierilor din Paris. Vă rog să evitaţi sectorul”, a scris ministrul pe reţeaua socială X (fostă Twitter).

Un important cordon de securitate a fost desfăşurat nu departe de Turnul Eiffel, a constatat un jurnalist al agenţiei France Presse.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite