Un mort și doi răniți într-un atentat care a avut loc la o școală din Franța. Atacatorul a strigat „Allahu Akbar“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incidentul a avut loc într-o școală din Arras, un oraș din nord-estul Franței, în apropiere de Lille.

O persoană a fost ucisă și alte două grav rănite într-un atac cu cuțitul într-o școală din orașul Arras, potrivit euronews.com.

Poliția locală spune că un bărbat înarmat cu un cuțit a ucis un profesor și a lăsat alte două persoane rănite într-un liceu din acest oraș de aproape 41.000 de locuitori, vineri dimineață.

Incidentul a avut loc la liceul Gambetta, care se află în centrul orașului.

Ministrul de interne al Franței, Gérald Darmanin, a scris pe X, fostul Twitter, că atacatorul a fost arestat de poliție.

Atacatorul a strigat „Allahu Akbar", sau „Dumnezeu este cel mai mare", în timpul atentatului, a declarat poliția pentru agenția de presă AFP. Se crede că atacatorul are în jur de 20 de ani și este un fost elev al liceului. De asemenea, are origini cecene și era în atenția autorităților pentru radicalizare islamică. Canalul francez BFMTV a relatat că fratele atacatorului a fost, de asemenea, reținut de poliție.

Canalul a precizat că persoana ucisă este un profesor de limba franceză, în timp ce un profesor de sport a fost, de asemenea, înjunghiat și rănit.

Președintele francez Emmanuel Macron va vizita școala în cursul zilei de vineri. Potrivit poliției, atacatorul de la școală era de origine cecenă și figura în registrul național de securitate.

Adunarea Națională de la Paris și-a suspendat sesiunea în semn de solidaritate cu victimele.

Vom reveni cu amănunte în acest caz.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite