Atac antisemit în fața unei sinagogi din Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de aproximativ 60 de ani care ieşea dintr-o sinagogă vineri la Paris a fost lovit şi insultat drept "evreu jegos", a relatat sâmbătă AFP citând surse poliţieneşti.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ministrul francez de interne, Gérald Darmanin, a denunţat un "nou atac antisemit" şi un "act revoltător"."Potrivit primelor elemente, un nou atac antisemit a avut loc aseară la Paris", a scris Gérald Darmanin pe reţeaua socială X. "Facem totul pentru a-l găsi pe autorul acestui act revoltător", a adăugat ministrul.

Bărbatul "purtând kippa" ieşea din sinagogă când a fost agresat de un individ care a reuşit "să fugă pe jos", au precizat sursele din rândul poliţiei. Autorul "a insultat victima drept <<evreu jegos>> în timp ce îl lovea cu pumnii şi cu picioarele de mai multe ori", a detaliat una dintre acestea. Pompierii au transportat victima la spital.

Ministrul de interne Gérald Darmanin a cerut vineri o întărire a măsurilor de protecţie a comunităţii evreieşti, în special în jurul şcolilor şi lăcaşurilor de cult, după evenimentele din ultimele zile din Fâşia Gaza, potrivit unei note consultate sâmbătă de AFP.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite