Soldații ruși s-au retras din orășelul Kreminna și din alte câteva localități din Luhansk

0
Publicat:

În contextul contraofensivei ucrainene din estul ţării, forţele ruse s-au retras din orăşelul Kreminna, pe care îl capturase în aprilie după lupte intense. Într-o situaţie similară se află şi alte câteva localități din regiunea Luhansk.

Serhii Haidai FOTO Ukrainska Pravda
Serhii Haidai FOTO Ukrainska Pravda

„Astăzi, Kreminna este complet pustie. Nu există poliţie, nici comenduire, nici parchet - nu a mai rămas nimeni, toţi au fugit”, a anunțat guvernatorul ucrainean al regiunii Luhansk Serhii Haidai.

„Armata rusă a părăsit oraşul şi din nou flutură steagul ucrainean, care a fost ridicat de partizani”, afirmă el pe contul său din Telegram.

Declaraţiile lui Haidai nu au putut fi verificate în mod independent până acum, dar ele intervin la o zi după ce bloggeri militari ruşi au raportat că forţele ucrainene au luat cu asalt satul Bilohorivka, situat în apropiere de Kreminna.

Oraşul Starobilsk, situat la aproximativ 70 de kilometri mai spre est, se află într-o situaţie similară.

„Eliberarea pe scară largă a regiunii Luhansk va începe de la Kremmina şi Svatovo”, a subliniat Haidai, referindu-se la un alt oraş situat la aproximativ 50 de kilometri nord de Kreminna. Savatovo este încă ocupat de armata rusă.

Ocupat pe 18 aprilie, orășelul Kreminna a reprezentat un loc de lansare a marii ofensive în urma căreia armata rusă a preluat sub controlul său cea mai mare parte a regiunilor Doneţk şi Luhansk.

Kreminna se află la 25 de kilometri nord-vest de Severodoneţk, unul dintre principalele centre urbane din regiune.

Potrivit lui Volodimir Zelenski, forțele ucrainene au eliberat peste 6.000 de kilometri pătrați în ultimele două săptămâni de contraofensivă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite