Ramzan Kadîrov aplaudă retragerea forțelor rusești din Herson: „Este un teritoriu de luptă dificil”

0
Publicat:

Ramzan Kadîrov, liderul pro-Kremlin din regiunea rusă Cecenia, a declarat că susține decizia Ministerului rus al Apărării și a comandantului din Ucraina de a retrage trupele dintr-o parte a regiunii Herson, notează CNN. 

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

Kadîrov, care a criticat frecvent ministerul și conducerea operațiunii, a declarat că generalul Serghei Surovikin a „salvat o mie de soldați care se aflau într-o încercuire reală”.

„După ce a cântărit toate argumentele pro și contra, generalul Surovikin a făcut o alegere dificilă, dar corectă, între sacrificii fără sens de dragul unor declarații zgomotoase și salvarea vieților neprețuite ale soldaților”, a declarat el.

„Nu este nevoie să vorbim despre «capitularea» Hersonului. «Predarea» înseamnă împreună cu luptătorii. Iar Surovikin îi protejează pe soldați și ia o poziție strategică mai avantajoasă - convenabilă, sigură”, a declarat Kadîrov pe canalul său de Telegram.

„Toată lumea știa încă din primele zile ale operațiunii speciale că Khersonul este un teritoriu de luptă dificil. Soldații din unitățile mele au raportat, de asemenea, că era foarte dificil să lupți în această zonă”, mai ales „fără posibilitatea unei aprovizionări stabile și regulate cu muniție și a formării unei ariergarde puternice și fiabile”.

Dar, criticând din nou greșelile din trecut, el a întrebat: „De ce nu s-a făcut acest lucru încă din primele zile ale operațiunii speciale? Aceasta este o altă întrebare”.

„Cred că Surovikin a acționat ca un adevărat general militar, care nu se teme de critici. El este responsabil pentru popor”,  a conchis Kadîrov.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri