Aproape 2.500 de „cărăuși de bani” au fost arestați în întreaga lume în timpul unei operațiuni speciale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După cum menționează Europol, operațiunea s-a desfășurat de la mijlocul lunii septembrie până la sfârșitul lunii noiembrie.

Suspect arestat pentru spălare de bani. Foto: Europol
Suspect arestat pentru spălare de bani. Foto: Europol

Agențiile de aplicare a legii din 25 de țări, în principal membre ale UE, au arestat aproape 2.500 de „cărăuși de bani” care ajută grupurile criminale să spele fondurile obținute ilega, a anunțat luni Agenția Europeană de Poliție (Europol), care a derulat operațiunea în colaborare cu Agenția Europeană pentru Cooperare în Justiție (Eurojust), Interpol și Federația Bancară Europeană.

După cum menționează Europol, operațiunea s-a desfășurat de la mijlocul lunii septembrie până la sfârșitul lunii noiembrie. În cursul acesteia au fost identificați 8.755 de cărăuși de bani, dintre care 2.469 au fost arestați. 

Operațiunea a permis identificarea a peste 4.089 de tranzacții frauduloase, interceptarea a 17,5 milioane de euro și inițierea a 1.648 de anchete penale”, a adăugat organizația.

Money mules” (cărăușii de bani, n.ed.) sunt persoane care primesc bani, inclusiv în formă electronică, de la terți pentru a fi transferați în continuare altor persoane pentru un anumit comision. „Cărăușii”, de regulă, sunt folosiți de grupurile infracționale, inclusiv de cele care activează în spațiul virtual, pentru a spăla banii obținuți în urma diferitelor activități ilegale. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite