Apariție stranie pe trunchiul unui copac. Credincioșii cred că e chipul lui Iisus, preoții spun că seamănă cu Conchita Wurst

0
Publicat:

O apariție bizară pe scoarța unui copac a împărțit în două tabere cetățenii din orașul polonez Parczew: unii spun că seamăna cu Iisus, în timp ce alții au respins categoric aceeată idee. Preoții au precizat că seamănă cu Conchita Wurst – drag queen-ul care a câștigat Eurovision în 2014.

Conform publicației Notes from Poland, curia catolică locală a respin ideea că imaginea are origine divină.

Apariție bizară pe scoarța unui copac FOTO Twitter Tomasz Golonko
Apariție bizară pe scoarța unui copac FOTO Twitter Tomasz Golonko

Un purtător de cuvânt al curiei a glumit chiar, spunând că seamănă mai mult cu Conchita Wurst, drag queen-ul care a câștigat Eurovision în 2014, decât cu Iisus.

Vestea apariției neobișnuite s-a răspândit cu repeziciune, și tot mai mulți oameni au început să sosească în fiecare zi la fața locului să se roage sau, pur și simplu, să vadă imaginea. Mulți au spus reporterilor că îl consideră un fel de mesaj divin.

În această săptămână, marți, a apărut pentru prima dată pe YouTube un videoclip care arată oameni adunați în jurul copacului din Parczew, un oraș cu 10.000 de locuitori din estul Poloniei. Mulți au putut fi auziți rugându-se.

Pe măsură ce știrile au început să atragă atenția națională, un număr mai mare de oameni a început să sosească în fiecare zi la fața locului să se roage sau, pur și simplu, să vadă imaginea. Mulți au spus reporterilor că îl consideră un fel de mesaj divin.

„Îl văd pe Domnul Isus"

Unii cred că imaginea – care se află la câțiva metri deasupra nivelului solului – seamănă cu Maria și au comparat-o cu aparițiile de la Fátima, Portugalia și Medjugorje, Bosnia și Herțegovina.

Dar alții susțin că este însuși fiul lui Dumnezeu. „Îl văd pe Domnul Isus, chipul și coroana Lui”, a spus un bărbat pentru tabloidul Fakt . „Acesta este într-adevăr un fel de miracol sau avertisment. Voi veni aici în fiecare zi. Mă rog aici.

Dar alții sunt mai sceptici. „Este doar un fel de boală a copacilor”, a spus un alt vizitator, Lucjan. „S-a întâmplat ca semnele de pe scoarță să se alinieze așa.”

"Nu avem de-a face cu un fenomen supranatural"

Ca răspuns la interesul în creștere, eparhia romano-catolică de Siedlce a emis o declarație în care spunea că „nu avem de-a face cu un fenomen supranatural [și] prin urmare eparhia nu va începe proceduri canonice”.

Dacă urmărim istoria aparițiilor, nu vedem niciuna pe coaja unui copac”, a declarat purtătorul de cuvânt al curiei, părintele Jacek Świątek, pentru ziarul local Dziennik Wschodni . „Nu va exista nicio reacție din partea noastră, pentru că biserica se ocupă de probleme serioase, nu de senzații ieftine.

Vorbind cu un alt ziar local,  Wspólnota Parczewska , Świątek a glumit că imaginea de pe copac seamănă mai mult cu Conchita Wurst decât cu Maria sau Isus. Cu toate acestea, deși a sugerat că „apariția va dispărea odată cu următoarea ploaie”, aceasta rămâne pe copac, în ciuda precipitațiilor din această săptămână.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite