Ambasadorii la UE ai statelor membre au susținut transferul profiturilor din activele înghețate ale Federației Ruse către Ucraina

0
Publicat:

Următorul pas este aprobarea transferului de bani efectiv.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Luni, 29 ianuarie, ambasadorii statelor membre la Uniunea Europeană au susținut propunerea de a folosi profiturile din activele înghețate ale Federației Ruse pentru a ajuta Ucraina. Acest lucru este precizat pe pagina președinției Belgiei a Consiliului Uniunii Europene în microblogul X. „Ambasadorii statelor UE tocmai au fost de acord, în principiu, cu o propunere de utilizare a profiturilor extraordinare asociate cu activele imobilizate pentru a sprijini redresarea Ucrainei”, se arată în raport.

Jurnalistul de la Radio Svoboda, Rikard Jozvyak, a notat în X că este vorba despre acceptarea primului pas - depunerea veniturilor din activele înghețate într-un cont separat. În continuare, trebuie să se convină asupra transferului efectiv de numerar în contul Ucrainei.

Recent, mass-media a raportat că Statele Unite ale Americii ar putea confisca circa 300 de miliarde de dolari din activele înghețate ale Federației Ruse.

Potrivit Ministerului de Externe al Ucrainei, în general, activele rusești înghețate sunt suficiente pentru a acoperi mai mult de 80% din nevoile de reconstrucție ale țării.

În același timp, unii oficiali europeni de rang înalt consideră că UE ar putea să nu îndrăznească să confiște activele Băncii Centrale Ruse din cauza riscurilor financiare și juridice.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite