Airbus a primit o comandă istorică pentru 500 de avioane de tip A320, în valoare de 55 de miliarde de dolari

0
Publicat:

Constructorul aeronautic european Airbus a anunţat luni că a primit o comandă record din partea companiei aeriene IndiGo pentru 500 de avioane. Este cea mai mare comandă făcută vreodată în istoria aviaţiei civile, informează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Aeronavă Airbus. FOTO Shutterstock
Aeronavă Airbus. FOTO Shutterstock

Comanda, una istorică, al cărei preţ teoretic se ridică la 55 de miliarde de dolari, a fost anunţată în prima zi a Salonului Aeronautic de la Bourget de către directorul general de la IndiGo, Pieter Elbers.

Cele 500 de avioane de tip A320 urmează să fie livrate în perioada 2030 -2035.

De obicei, în cazul unor comenzi mari, companiile aeriene beneficiază de reduceri importante de preţuri. 

Cea mai mare comandă făcută vreodată în istoria aviaţiei civile

Având în vedere numărul de aeronave anunțate, aceasta este cea mai mare comandă făcută vreodată în istoria aviaţiei civile, devansând acordul pentru 470 de avioane anunţat la începutul acestui an de o altă companie aeriană din India, Air India, pe măsură ce primii doi transportatori aerieni din această țară se pregătesc pentru o creştere semnificativă a cererii de călătorii cu avionul în regiune.

„Este doar începutul. Vor urma şi altele. Având în vedere creşterea Indiei şi creşterea pieţei de aviaţie din India...acesta este momentul oportun pentru noi să plasăm această comandă", a spus Pieter Elbers, într-o conferinţă de presă.

Cele mai recente prognoze, publicate de Airbus cu câteva zile înainte de începutul Salonului Aeronautic de la Bourget, arată că cel mai mare producător mondial de avioane se aşteaptă ca până în 2042 la nivel mondial să fie livrate 40.850 de avioane de pasageri şi marfă noi, ceea ce ar duce flota mondială la 46.560 de aparate în 2042, faţă de 22.880 de aparate în 2020.

Lider global în aeronautică, spaţiu şi servicii conexe, Airbus oferă o gamă variată de avioane de pasageri, de la 100 la peste 600 de locuri, şi mai furnizează elicoptere, aeronave-cisternă, de luptă, de transport şi pentru alte misiuni. 

În România grupul Airbus este prezent cu toate cele trei divizii: Airbus Helicopters România şi Premium Aerotec în Braşov şi Airbus Defense and Space în Bucureşti.

Salonul de la Bourget, evenimentul la care a fost anunțată comanda istorică, are loc odată la doi ani, în anii impari, în alternanţă cu Salonul de la Farnborough, Marea Britanie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite