Val de angajări în industria aeronautică: După Airbus, și Boeing anunță angajări masive

0
Publicat:

Compania aeronautică americană Boeing intenţionează să angajeze 10.000 de persoane în 2023 pentru unitatea sa de afaceri şi pentru lucrări de inginerie şi producţie, a declarat, pentru EFE, un purtător de cuvânt al companiei.

Boeing face angajări masive, Foto: Arhivă Adevărul
Boeing face angajări masive, Foto: Arhivă Adevărul

Compania a angajat anul trecut 15.000 de persoane, ajungând la 156.000 de salariaţi, şi, prin aceste noi angajări vizează stabilizarea operaţiunilor, creşterea producţiei şi investiţii în inovare, a subliniat purtătorul de cuvânt, Connor Greenwood.

Aceasta ne va ajuta să proiectăm, să construim şi să sprijinim următoarea generaţie de produse aerospaţiale şi de apărare pentru clienţii noştri globali", a spus el, informează Agerpres.

Pierderi în 2022

Potrivit sursei citate, Boeing a înregistrat în 2022 al patrulea exerciţiu financiar consecutiv de pierderi, derivate din criza aeronavelor 737 MAX şi ulterioara criză economică determinată de pandemia de Covid-19, o etapă complicată de pe urma căreia începe să se recupereze.

Compania şi-a majorat încasările în 2022 graţie unor comenzi mai mari şi unor noi livrări de avioane şi are prevăzută majorarea producţiei pentru două dintre aparatele sale vedetă, 737 şi 787 Dreamliner, în următorii ani.

Anunţul a venit la o zi după ce Airbus, rivalul său european, care a câştigat teren în această perioadă, a anunţat că are în vedere angajarea a circa 13.000 de persoane la nivel mondial, anul acesta.

Noile angajări vor sprijini majorarea producţiei de avioane comerciale şi vor ajuta Airbus să facă faţă provocărilor din domeniul spaţial, al apărării şi al elicopterelor. Aproximativ 7.000 din aceste slujbe vor fi locuri de muncă nou create. De asemenea, peste 9.000 de noi slujbe vor fi în Europa, iar restul la reţeaua globală a companiei.

Airbus a precizat că în 2022 a angajat deja acelaşi număr de persoane iar în prezent are peste 130.000 de angajaţi pe plan global.

Sursa citată menţionează că, pe lângă tradiţionalele locuri de muncă din domeniul producţiei, Airbus caută să extindă angajările pe segmentul cibernetic, digital şi al noilor energii. Cele mai multe angajări ale Airbus în 2023 - aproximativ două treimi - vor fi în Franţa, Germania, Marea Britanie şi Spania, a declarat directorul de resurse umane, Thierry Baril.

În ultimele săptămâni giganţii tehnologici şi-au redus forţa de muncă, după creşterea semnificativă din pandemie. Printre firmele care au anunţat concedieri masive se află IBM, SAP SE, Microsoft Corp, Alphabet Inc şi Amazon.com Inc.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite