Agenţia Europeană a Medicamentului autorizează vaccinul împotriva COVID-19 al Novavax

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Un al cincilea vaccin urmează să intre în arsenalul european împotriva covid-19, după ce Novavax a anunţat luni că a primit o „recomandare pozitivă de la Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA)” în vederea punerii pe piaţă a vaccinului său anticovid.

Acest anunţ a fost confirmat de către EMA într-un comunicat.

Agenţia „a recomandat să se acorde o autorizaţie de punere condiţionată pe piaţă a vaccinului împotriva covid-19 al Novavax (...), pentru a preveni covid-19la persoane în vârstă de peste 18 ani”, anunţă ea într-un comunicat.

Gigantul farmaceutic american Novavax a depus în noiembrie o cerere de autorizare a vaccinului său împotriva COVID-19 în Uniunea Europeană (UE), anunţă Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), care precizează că poate emite un aviz în „câteva săptămâni”, relatează AFP.

Dezvoltatorul american de vaccinuri Novavax anticipează că în 2022 va livra cel puţin 2 miliarde de doze din vaccinul său pentru Covid,19, după ce în ultimele luni a încheiat mai multe acorduri de livrare la nivel global pentru vaccinul său pe bază de proteine, inclusiv un acord cu Comisia Europeană pentru 200 de milioane de doze.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite