112 clădiri declarate periculoase pentru locuit în două regiuni ale Greciei în urma incendiilor de vegetație

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alte 102 de clădiri nu pot fi folosite până când nu se fac reparații, a precizat Ministerul Crizei Climatice și Protecției Civile.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Experții greci au declarat 112 clădiri din 344 ca fiind periculoase pentru locuire și funcționare după incendiile naturale grave care au făcut ravagii în zona metropolitană Atica și regiunea Corintia din nord-estul peninsulei Peloponez, a anunțat Ministerul Crizei Climatice și Protecției Civile din Grecia.

Potrivit acestuia, etapa principală de înregistrare a pagubelor în Attica și Corintia a fost finalizată. "Din cele 344 de case care au fost avariate în timpul unor incendii grave, 112 au fost recunoscute ca periculoase pentru exploatare, 102 clădiri - temporar, până la reparare - inutilizabile. În 130 de clădiri se poate locui și lucra, au nevoie doar de mici reparații", se arată în raport.

Cele mai mari incendii forestiere din Grecia de pe parcursul a aproape trei săptămâni de căldură anormală au avut loc pe insulele Rodos, Corfu (Kerkyra), Eubeea, în regiunea Magnesia (partea centrală a țării), în zonele zonei metropolitane de Attica și lângă orașele Loutraki și Corint din regiunea Corinthia. 

Oficialii ministerului continuă să evalueze daunele cauzate de incendiile locuințelor și infrastructurii din Rodos și din alte regiuni afectate ale țării. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite