Dan Negru, despre incendiile devastatoare din Grecia: „Dau foc pădurilor ca să-și extindă acolo hotelurile“

0
Publicat:

Grecia, o țară care trăiește din turism, a fost în ultima perioadă mistuită de incendiile de vegetație. Dan Negru crede că focul a fost pus intenționat.

Incendii Grecia FOTO Profimedia
Incendii Grecia FOTO Profimedia

Prezentatorul TV Dan Negru a dezvăluit pe Facebook că majoritatea incendiilor din Grecia sunt provocate de mafia imobiliară.

„Zilnic sunt știri despre incendiile din Grecia. Pe lângă temperaturi, cele mai multe sunt provocate de mafia imobiliară. Guvernul grec a recunoscut mereu asta, ultima dată a spus-o ieri Vasilis Kikilias, minstru grec al mediului.

Singura țară europeană fără registru forestier, grecii dau foc pădurilor ca sa-și extindă acolo hotelurile. Ei știu că turismul e singura lor salvare într-o țară in care statul a eșuat. Suntem mult peste ce e Grecia azi !

Trecutul fabulos al Greciei Antice si prezentul sunt o lecție despre cât poate un popor să se prăbușească. Noi,asupriți mereu in istoria noastră, n-am decăzut așa cum au făcut-o grecii de-a lungul istoriei lor...

Multe din hotelurile "instagramabile" din mijlocul pădurilor de pin sunt construite pe urmele incendiilor puse de mâna omului. Pentru că turismul e singura lor șansă.

In țara in care Platon, Aristotel sau Socrate puneau bazele moralității se vorbește azi despre "fakelaki" care înseamnă "plicuri mici", simbolul corupției.

Planificați-vă vacanțele in Grecia in funcție de interesele imobiliare ale șmecherilor de acolo, nu în funcție de prognoza meteo.

Socrate, grecul, avea dreptate: "Fiecare poveste poate fi spusă in feluri diferite". Ăsta e un alt fel de a spune povestea Greciei“, a scris Dan Negru.

Lupta cu incendiile de vegetație continuă în Grecia, în condițiile în care temperaturile ating niveluri istorice. Incendiile de vegetație au răvășit țara în ultimele două săptămâni, dar par să fie sub control, a declarat serviciul de pompieri, în timp ce pompierii continuă să lupte împotriva focurilor.

Cinci persoane au murit în urma incendiilor din ultima săptămână și 74 au fost rănite, potrivit autorităților elene.

Anual, în jur de 25.000 de români aleg să îşi petreacă vacanţa în insula Rhodos, potrivit datelor ANAT.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite