11 pasageri ai unui zbor către Regatul Unit au fost internați după ce aeronava a trecut prin turbulențe neobișnuite

0
Publicat:

O croazieră în jurul insulelor din Caraibe, urmată de un zbor cu avionul, s-a transformat într-un coșmar pentru 225 de pasageri britanici, conform cnn.

Turbulențe intense în avion, măștile de oxigen ale pasagerilor, lansate
Turbulențe intense în avion. Foto: Jess Smith

Sună ca o vacanță perfectă de sărbători: o croazieră în jurul insulelor din Caraibe, apoi zbor înapoi în Regatul Unit rece și umed chiar înainte de Crăciun. Dar vacanța idilică s-a transformat într-un fel de coșmar pentru cei 225 de pasageri britanici de pe croaziera Caribbean Fly-Cruise a companiei P&O Cruises, după ce zborul lor charter de întoarcere a fost afectat de o turbulență "neobișnuită", trimițând unii pasageri la spital și întârziind întoarcerea tuturor acasă până după Crăciun.

Pasagerii au rezervat croaziere de una sau două săptămâni pe luxoasa navă Arvia. Cu nu mai puțin de patru piscine și 30 de baruri și restaurante la bord, călătoria ar fi trebuit să fie un vis în jurul unor destinații de top din Caraibe, inclusiv Antigua, St. Lucia și Republica Dominicană.

Croaziera a decurs conform planului. Dar întoarcerea acasă în timp, pentru Crăciun, a fost o altă poveste

Pasagerii s-au îmbarcat la bordul unui avion charter, organizat de compania de croaziere, pentru a-i duce de la Barbados la Manchester pe 23 decembrie, dar la scurt timp după decolare, avionul a experimentat coșmarul oricărui călător: turbulența în aer clar, imposibil de prevăzut. Aceasta s-a produs la două ore și jumătate de zbor, când Airbus 300-200, operat de Maleth Aero, se afla la altitudinea de 38.000 de picioare.

Avionul a fost redirecționat către Aeroportul LF Wade din Bermuda, unde 11 pasageri au fost transportați la spital. Un purtător de cuvânt al P&O Cruises a confirmat că toți pacienții au fost externați în aceeași zi. Niciunul dintre cei 13 membri ai echipajului nu a fost rănit.

Crăciun petrecut, fără voie, pe plajă

Cu toate acestea, misiunea lor de a ajunge acasă pentru Crăciun a fost încă sabotată, deoarece zborul nu a putut fi operat din nou până pe 26 decembrie. În schimb, pasagerii au fost cazați în hoteluri în Bermuda, pe cheltuiala companiei de croazieră.

Zborul de repatriere urma să decoleze marți după-amiază, ajungând înapoi în Marea Britanie în dimineața zilei de miercuri, 27 decembrie.

Un purtător de cuvânt al guvernului din Bermuda a declarat într-un comunicat transmis către outlet-ul local Bernews că toate rănile au fost minore.

Au adăugat: "La aproximativ 12:50 a.m., zborul 1975 al Maleth Aero, de pe ruta Barbados - Manchester, a experimentat turbulențe severe, necesitând o aterizare de urgență la Aeroportul Internațional LF Wade.

Aeronava a executat o aterizare controlată pe insulă

Tehnicienii medicali de urgență de la Serviciul de Pompieri și Salvare din Bermuda [BFRS] au întâmpinat aeronava pentru a oferi evaluări inițiale ale pasagerilor și îngrijiri pre-spitalicești.

"Ca măsură de precauție, aeronava va rămâne la sol până când va fi efectuată o inspecție cuprinzătoare, asigurând siguranța și integritatea aeronavei." a declarat purtătorul lor de cuvânt

Owen Darrell, ministru interimar al Securității Naționale din Bermuda, a adăugat într-un comunicat: "Suntem extrem de recunoscători pentru răspunsul rapid al tuturor personalului nostru de servicii de urgență care au asigurat siguranța pasagerilor și a echipajului."

Un purtător de cuvânt al P&O Cruises a declarat pentru CNN: "În urma turbulențelor 'neobișnuite', un zbor de la Barbados la Manchester a fost redirecționat către Bermuda duminică dimineață. Având în vedere toate opțiunile de zbor și din cauza timpilor de operare aeroportuari, oaspeților li s-a oferit cazare în hoteluri în Bermuda. Ne pare foarte rău pentru această perturbare a călătoriei după vacanța lor. Am lucrat non-stop cu compania aeriană și hotelurile pentru a avea grijă de oaspeți și pentru a ne asigura că ajung acasă cât mai curând posibil."- a mai adăugat el.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite