Un bărbat a fost prins în timp ce transporta în buzunare peste 100 de șerpi vii | VIDEO

0
Publicat:

În China, la un control de rutină în vamă, în buzunarele unui bărbat care voia să iasă din Hong Kong și să intre în orașul de frontieră Shenzhen, au fost descoperiţi peste 100 de serpi vii.

În total, bărbatul avea în buzunare 104 şerpi vii.  Foto China Customs
În total, bărbatul avea în buzunare 104 şerpi vii. Foto China Customs

Reprezentanţii vamei chineze au relatat, marţi, cum ofiţerii vamali l-au oprit pentru un control de rutină pe bărbatul care încerca să iasă din Hong Kong-ul semiautonom și să intre în orașul de frontieră Shenzhen, având asupra sa 104 serpi vii din mai multe specii, potrivit The Guardian.

„În urma inspecției, ofițerii vamali au descoperit că buzunarele pantalonilor pe care îi purta bărbatul erau căptuşite cu șase pungi cu cordon și sigilate cu bandă adezivă”, au spus vameşii chinezi. „Odată deschisă, s-a constatat că fiecare pungă conținea șerpi vii de tot felul de forme, dimensiuni și culori”, au adăugat ei.

După ce au desfăcut cele şase pungi şi au terminat de numărat, până şi vameşii au rămas uimiţi: bărbatul încerca să transporte ilegal, în scop de contrabandă, 104 serpi vii, printre care șerpi de lapte și șerpi de porumb, dar şi foarte multe specii neautohtone.

Într-o înregistrare video care era ataşată la mesajul vameşilor se pot vedea doi agenți de frontieră care desfăceau sacii de plastic transparenți plini cu șerpi roșii, roz și albi care se zvârcoleau.

China este unul dintre cele mai mari centre de trafic de animale din lume, dar autoritățile au luat măsuri drastice împotriva comerțului ilicit în ultimii ani. Legile țării privind biosecuritatea și controlul bolilor interzic oamenilor să introducă specii neautohtone fără permisiune.

„Cei care încalcă regulile vor fi... trași la răspundere în conformitate cu legea”, a declarat autoritatea vamală, fără a preciza pedeapsa care urmează să fie aplicată în cazul traficantului de şerpi, spunând doar că bărbatul a fost arestat.

China



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite