O femeie a fost arestată pe aeroportul din Bogota după ce poliția a găsit în bagajele ei 130 de broaște otrăvitoare

0
Publicat:

O femeie a fost acuzată de trafic de animale sălbatice, după ce poliția columbiană a găsit luni, pe aeroportul din Bogota, 130 de broaște otrăvitoare în bagajele acesteia, notează BBC. 

 FOTO: Bogota Environment Secretary
FOTO: Bogota Environment Secretary

Animalele au fost descoperite în mici cutii. Potrivit autorităților, acestea erau deshidratate.

Femeia din Brazilia, care se îndrepta spre São Paulo, a declarat că a primit broaștele drept cadou de la o comunitate locală din sudul Columbiei.

Poliția columbiană a spus că aceste broaște se vând cu 1.000 de dolari bucata pe piața neagră.

Adriana Soto, de la Secretariatul de stat pentru mediu, a declarat că deținerea de broaște otrăvitoare este ilegală, iar amenda poate ajunge până la 14.300 de dolari pentru un singur exemplar.

FOTO Bogota Environment Secretary
FOTO Bogota Environment Secretary

Broaștele arlechin sunt mai mici decât un deget uman. Glandele din pielea lor produc o otravă extrem de toxică, aceasta fiind folosită în trecut de indigeni la pregătirea săgeților pentru vânătoare. Otrava este suficient de puternică pentru a ucide pe loc animale mici.

Broaștele arlechin sunt o specie pe cale de dispariție, care poate fi întâlnită în pădurile tropicale amplasate de-a lungul coastei Pacificului, între Ecuador și Columbia, dar și în alte țări din America Centrală și de Sud. Pentru că sunt atât de rare, ele sunt foarte căutate de colecționarii privați.

Traficul de animale sălbatice se practică la scară largă în Columbia și în America Latină, o regiune bogată în biodiversitate. Amfibienii, mamiferele mici și anumite părți din animale marine, sunt căutate și deosebit de populare printre traficanți.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite