Un indian a fost arestat pe un aeroport din Thailanda pentru că avea în bagaje animale sălbatice

0
0
Foto indiatvnews.com
Foto indiatvnews.com

Un indian a fost arestat pe Aeroportul internaţional din Bangkok, capitala Thailandei, deoarece a fost prins cu 17 animale vii în bagaje, au precizat miercuri agenţi din domeniul protecţiei faunei, potrivit AFP.

În Thailanda este cunoscut traficul de specii sălbatice, în special spre destinaţii ale unor pieţe importante precum Vietnam sau China, unde sunt utilizate în medicina tradiţională.

Serviciul pentru protecţia faunei şi al florei a descoperit marţi seară opt maimuţe marmoset, un fenec, un raton, trei iguane, doi varani şi doi pitoni albi în coşuri din plastic, ascunse dedesubtul unor alimente, în momentul controlul bagajelor cu raze X.

„Autorităţile au arestat un bărbat care încerca să treacă ilegal animale înspre India'', a precizat şeful diviziei, Prasert Sonsatapornkul.

Abilash Annaduri, în vârstă de 21 de ani, pleca în Chennai, estul Indiei. El a fost arestat sub acuzaţia de trafic cu animale sălbatice.

Autorităţile au estimat valoarea de piaţă a acestor animale, dintre care unele nu trăiesc în Thailanda în stare sălbatică, la circa 2.700 de dolari, scrie Agerpres. Animalele au fost duse la veterinar pentru investigaţii medicale.

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite