OMS cere Chinei să coopereze pentru a stabili originile COVID-19

0
Publicat:

  Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a solicitat Chinei să ofere mai multe date legate de originile COVID-19 şi a anunţat că OMS este gata să trimită o a doua echipă pe teren în China pentru a examina această problemă, potrivit unui articol publicat duminică de Financial Times, citat de Reuters. 

OMS cere Chinei acces nerestricționat pentru a afla originile Covid Foto Shutterstock
OMS cere Chinei acces nerestricționat pentru a afla originile Covid Foto Shutterstock

"Facem presiuni asupra Chinei pentru a ne oferi acces nerestricţionat şi solicităm şi altor ţări să aducă în discuţie această chestiune în cadrul întrunirilor bilaterale şi să-i ceară Beijingului să coopereze", a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful OMS, în articolul Financial Times.

Declarațiile șefului OMS vin în momentul în care autoritățile sanitare și companiile farmaceutice din întreaga lume se grăbesc să actualizeze vaccinurile pentru a combate noile variante de coronavirus, scrie Agerpres.

Directorul general al OMS a tot făcut presiuni asupra Chinei pentru a pune la dispoziție informațiile pe care le deține în legătura cu felul în care a apărut COVID-19, subliniind că până când nu se va întâmpla asta, toate ipotezele pot fi posibile. 

Coronavirusul a apărut pentru prima dată în orașul chinez Wuhan, în decembrie 2019. Aproape 7 milioane de persoane au murit din cauza acestui virus. 

China



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite