SUA vor studia plângerea Chinei la OMC împotriva legii de reducere a inflației

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Negociatorul comercial al Statelor Unite, Katherine Tai, a acuzat, de asemenea, China că folosește „politici neloiale, non-piață”, într-o declarație.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Partea americană va studia plângerea Chinei la Organizația Mondială a Comerțului (OMC) cu privire la legea SUA de reducere a inflației. Acest lucru se precizează într-o declarație publicată marți de reprezentantul SUA la negocierile comerciale, Katherine Tai.

Vom analiza cu atenție cererea de consultare”, a spus ea. Tai a susținut că Beijingul „continuă să folosească politici și practici neloiale, non-piață pentru a submina concurența loială și pentru a asigura dominația producătorilor chinezi atât în ​​China, cât și pe piețele globale”. Tai a adăugat că Statele Unite vor continua să lucreze cu partenerii pentru a contracara „politicile și practicile non-piață” ale Chinei.

Marți, Ministerul de Comerț al Chinei a declarat că China a depus o plângere la OMC cu privire la legea americană de reducere a inflației care a ajutat la subvenționarea producției de vehicule electrice din SUA. Agenția a clarificat că Beijingul intenționează să protejeze interesele producătorilor de automobile chinezi și să asigure condiții egale pentru industria globală a vehiculelor electrice.

Actul american de reducere a inflației oferă subvenții generoase producătorilor de vehicule electrice, baterii și echipamente energetice, cu condiția ca acestea să fie fabricate în Statele Unite. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite