China reia eliberarea de vize pentru cetăţenii japonezi, după disputa diplomatico-sanitară

0
Publicat:

Ambasada Chinei la Tokyo a anunţat duminică că va relua eliberarea de vize pentru cetăţenii japonezi, după aproape trei săptămâni de întrerupere provocată de o dispută diplomatico-sanitară, relatează AFP, citată de Agerpres.

China. FOTO Shutterstock
China. FOTO Shutterstock

Se întâmplă după ce, din data de 10 ianuarie, China a încetat să elibereze vize pentru japonezi, ca represalii la înăsprirea regulilor de intrare în Japonia pentru persoanele care proveneau din China, unde numărul de infecţii cu COVID-19 a explodat.

În momentul în care Japonia a instituit teste PCR obligatorii pentru călătorii care vin din China, înainte de plecare şi la sosire, Beijingul a calificat drept "discriminatorie" această exigenţă japoneză, rămasă în continuare în vigoare duminică.

De astăzi, ambasada şi birourile consulatului general al Republicii Populare Chineze vor reîncepe să emită vize obişnuite pentru cetăţenii japonezi", a anunţat online ambasada, fără alte explicaţii.

Pentru cetăţenii sud-coreeni nu a fost anunţată o decizie similară

China a suspendat şi vizele pentru cetăţenii sud-coreeni, după ce Seulul a adoptat restricţii sanitare similare, însă pentru cetăţenii sud-coreeni nu a fost încă anunţată o decizie privind reînceperea eliberării de vize. 

Călătoriile în interiorul ţării înainte de Anul Nou chinezesc, cu ocazia căruia familiile se reunesc pentru a sărbători, au accelerat răspândirea virusului, sunt de părere experţii.

Cel mai recent val COVID din China a atins un vârf estimat la 4,2 milioane de cazuri pe zi, a raportat miercuri institutul de cercetare în domeniul sănătăţii Airfinity (cu sediul la Londra), pe baza modelului său predictiv, informează DPA.

China



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite