Coronavirus: OMS colaborează cu China înainte de Anul Nou Chinezesc, care provoacă cea mai mare migrație din lume

0
Publicat:

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că lucrează alături de China pentru gestionarea riscului creşterii numărului de cazuri de COVID-19, pe măsură ce oamenii călătoresc mai mult cu ocazia sărbătorii Anului Nou Chinezesc, relatează Reuters.

China susţine că a fost transparentă cu rapoartele sale privind COVID-19 Foto: Arhivă
China susţine că a fost transparentă cu rapoartele sale privind COVID-19 Foto: Arhivă

COVID-19 se răspândeşte necontrolat în China după ce ţara a renunțat la politica sa „zero COVID” în decembrie, dar OMS a spus că nu are încă de suficiente informaţii din această țară pentru a putea face o evaluare completă a pericolelor pe carele prezintă această creştere.

Aceasta este, de asemenea, o problemă privind colaborarea cu China pentru atenuarea riscurilor de călătorie înainte de sărbătoarea publică Anul Nou Chinezesc, care începe oficial pe 21 ianuarie, a spus OMS. Aceasta era cunoscută înainte de pandemie ca fiind cea mai mare migraţie umană anuală din lume.

Am lucrat cu colegii noştri din China”, a declarat Abdi Rahman Mahamud, directorul departamentului OMS de coordonare pentru alertă şi răspuns. Potrivit acestuia, ţara are o serie de strategii în ceea ce privește persoanele care se deplasează din zone cu risc ridicat în zone cu risc scăzut, sau la clicile de testare.

Dar, pentru a înţelege mai bine avem nevoie de aceste date”, a adăugat el.

De asemenea, potrivit OMS, China încă nu raportează numărul real al deceselor asociate COVID-19, deși acum oferă mai multe informaţii despre focarul din ţară.

Există câteva lacune informaţionale foarte importante, pentru umplerea cărora colaborăm cu China”, a declarat experta tehnică în COVID-19 a OMS, Maria Van Kerkhove.

China susţine că a fost transparentă cu rapoartele sale privind COVID-19.

Comisia Naţională pentru Sănătate din China a declarat miercuri că oficialii chinezi au făcut un schimb de opinii cu OMS, într-o conferinţă video, pe teme precum actuala situaţie a epidemiei, tratamentul medical, vaccinarea şi alte chestiuni tehnice.

OMS a precizat că va publica în curând o evaluare a riscurilor asociate sub-variantei XBB.1.5 a Omicron care a determinat o creştere a numărului de cazuri de COVID-19 în Statele Unite.

Directorul programului pentru urgenţe sanitare al OMS, Mike Ryan, a lăudat Statele Unite pentru „transparenţa ridicată” a datelor sale privind răspândirea variantei.

El a spus că acesta a fost unul dintre motivele pentru care OMS nu a susţinut măsurile de monitorizare a călătorilor care sosesc din Statele Unite, descriind în ca fiind „de înţeles” măsurile similare impuse de unele ţări pentru călătorii din China, inclusiv testarea pentru COVID-19 şi monitorizarea apelor reziduale. „Chiar cred că nu pot fi comparate aceste două situaţii”, a mai spus Ryan.

ChinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite