China se pregătește pentru creșterea cazurilor de COVID-19, pe măsură ce încep călătoriile de Anul Nou Chinezesc

0
Publicat:

Pasagerii încărcați cu bagaje s-au înghesuit, luni, în gările și aeroporturile din metropolele chineze pentru a se întoarce acasă de sărbători. Astfel, specialiștii în sănătate se tem că s-ar putea intensifica o epidemie de COVID-19, relatează Reuters, citat de The Guardian.

China a renunțat la politica sa „zero COVID”. FOTO Shutterstock (Arhivă)
China a renunțat la politica sa „zero COVID”. FOTO Shutterstock (Arhivă)

După trei ani de restricții împotriva COVID-19, China a renunțat brusc, la începutul lunii decembrie, la politica sa „zero COVID”. 

Autoritățile chineze au anunțat, sâmbătă, 14 ianuarie, că aproape 60.000 de decese asociate COVID-19 au fost înregistrate între 8 decembrie și 12 ianuarie, o creștere uriașă față de cifrele anterioare, care au fost criticate de Organizația Mondială a Sănătății pentru că nu reflectă amploarea și gravitatea epidemiei. 

Chiar și aceste cifre exclud, cel mai probabil, multe persoane care mor la domiciliu, în special în zonele rurale, a declarat un expert în sănătate. Mai mulți experți estimează că peste 1 milion de persoane din China vor muri din cauza acestei boli în acest an. 

Înainte de Festivalul Primăverii, care începe oficial la 21 ianuarie, mass-media de stat a relatat despre spitalele și clinicile rurale care și-au suplimentat stocurile de medicamente și echipamente. 

Vârful infecției cu SARS-CoV-2 în satul nostru a trecut, dar se apropie festivalul de primăvară și există încă persoane care au rămas în sat, în special persoane în vârstă, care riscă o infecție secundară", a afirmat un medic din provincia Shaanxi într-un articol publicat de publicația regională Red Star News. 

Dacă medicamentele antivirale și alte medicamente ar fi mai multe, aș fi mai încrezător”, a mai adăugat acesta. 

Pe lângă medicamentele antitermice și rezervele de oxigen, Comisia Națională de Sănătate din China a declarat că va dota fiecare clinică din sate cu pulsoximetre, dispozitive utilizate în mod obișnuit în timpul pandemiei pentru a verifica rapid nivelul de oxigen. 

Conform martorilor, în ultimele zile principala gară din Beijing a fost plină de pasageri care au părăsit capitala. 

În cel mai populat oraș din China, Shanghai, au fost suplimentate trenurile de noapte pentru a satisface cererea călătorilor care se îndreaptă spre provincia estică Anhui, a raportat agenția de știri Xinhua. 

În Hong Kong, guvernul a anunțat că va crește numărul de persoane care pot trece prin punctele de control la frontierele terestre spre continent la 65.000 de persoane pe zi, de la 50.000, între 18 ianuarie și 21 ianuarie. 

Ministerul chinez al Transporturilor a declarat că se așteaptă la peste 2 miliarde de călătorii în săptămânile din preajma sărbătorilor. 

China



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite