China acuză SUA de „dezinformare“, după raportul că Beijingul a sponsorizat un atac informatic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  China a acuzat joi Statele Unite ale Americii şi patru dintre aliaţii lor occidentali că duc o "campanie de dezinformare", după publicarea unui raport conform căruia Beijingul a sponsorizat un atac informatic asupra intereselor lor.

Mao Ning, purtător de cuvânt a Ministerului chinez al Afacerilor Externe
Mao Ning, purtător de cuvânt a Ministerului chinez al Afacerilor Externe

Raportul "prezintă grave lacune" şi este "extrem de lipsit de profesionalism", a declarat într-o conferinţă de presă Mao Ning, purtătoare de cuvânt a Ministerului chinez al Afacerilor Externe, scrie Agerpres.

"Este clar că e vorba de o campanie de dezinformare colectivă a ţărilor din coaliţia Five Eyes, lansată de SUA în scopuri geopolitice", a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Alianţa "Five Eyes" ("cinci ochi") este o reţea de colaborare în sfera informaţiilor formată de Australia, SUA, Canada, Marea Britanie şi Noua Zeelandă, ţări care au, în cea mai mare parte, diferende cu China.

Autorităţile celor cinci ţări au indicat într-o notă comună că un grup de piraţi informatici cunoscut ca "Volt Typhoon", sponsorizat de statul chinez, au infiltrat discret "infrastructuri esenţiale" americane.

"După cum ştie toată lumea, alianţa Five Eyes este cea mai mare organizaţie de informaţii din lume, iar Agenţia naţională de securitate (a SUA, NSA) este cea mai mare organizaţie de pirataj informatic din lume", a mai spus purtătoarea de cuvânt a MAE chinez.

China



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite