O grupare de hackeri pro-Kremlin revendică un atac cibernetic împotriva NATO

0
Publicat:

Gruparea de hackeri Killnet, care susține agresiunea militară rusă din Ucraina, a revendicat un atac cibernetic care a afectat duminică NATO.

FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

„Efectuăm atacuri împotriva NATO. Detalii în circuit închis”, a anunțat duminică un canal de Telegram afiliat hackerilor Killnet.

Potrivit ziarului britanic „The Telegraph”, este vorba de un atac de tip DDOs care a vizat în principal Cartierul General pentru Operațiuni Speciale NATO (NSHQ) și Capabilitatea de transport aerian strategic (SAC).

Surse din cadrul NATO au confirmat atacul, care ar fi durat câteva ore. Un oficial NATO a declarat că experții IT ai Alianței se ocupă în mod activ de această problemă și iau în serios securitatea cibernetică.

Nu se știe dacă Killnet a avut acces la informații strategice. Totuși, potrivit presei internaționale, acest atac a provocat probleme de comunicare cu un avion de transport C-17 al SAC aflat în misiune de livrare a unor ajutoare umanitare în Turcia.

Killnet a realizat numeroase atacuri de la începutul războiului din Ucraina împotriva ţărilor pe care le consideră neprietenoase cu Rusia lui Putin.

Un atac de tip DDoS face ca un website sau o resursă online să nu fie accesibile prin direcţionarea multor dispozitive care să încerce accesul în acelaşi timp. Daunele sunt foarte variate, în funcţie de profilul website-ului afectat.

Experţii în securitate informatică au explicat pentru „Adevărul” că atacurile de acest tip nu sunt greu de realizat şi că pot fi puse în practică de indivizi nu foarte bine pregătiţi în domeniu.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite