VIDEO O fetiţă se priveşte pentru prima dată după operaţia care i-a refăcut chipul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fetiţa îşi atinge chipul în timp ce se priveşte în ecranul camerei video
Fetiţa îşi atinge chipul în timp ce se priveşte în ecranul camerei video

Talita, o fetiţă din Brazilia, a suferit o operaţie de corectare a malformaţiei de care suferea, cunoscută popular sub numele de „buză de iepure“. Membrii fundaţiei care a sprijiit intervenţia au surprins reacţia emoţionantă a fetiţei după ce îşi priveşte pentru prima dată chipul pe ecranul camerei video.

Fetiţa a fost diagnosticată la naştere cu o malformaţie numită „buză de iepure“ (în termeni medicali, cheiloschizis), care se caracterizează prin prezenţa unei fisuri la nivelul buzei superioare. Acest defect este una dintre cele mai întâlnite malformaţii congenitale faciale.

Clipul surprinde imagini cu Talita în spitalul brazilian în care a avut loc operaţia de corectare a malformaţiei, înainte şi după procedură. Fetiţei i se citeşte în ochi uimirea atunci când îşi priveşte pentru prima dată chipul. Ea zâmbeşte, îşi atinge faţa şi se uită îndelung în monitorul camerei video cu care este filmată. 

Imaginile emoţionante au fost postate pe Youtube în 2010, dar clipul a devenit viral abia după ce a apărut de curând pe site-ul Reddit.com. El a adunat peste 1.700.000 de afişări pe Youtube.  

Intervenţia chirurgicală a fost sprijinită de o organizaţie noguvernamentală internaţională numită „Operation Smile“. Reprezentanţii acesteia susţin operaţiile de corectare a „buzei de iepure“ pentru copiii din întreaga lume.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite