Zece sfaturi care ajută inima să fie sănătoasă. Ce trebuie să excluzi din alimentație: „Pot contribui la obezitate”

0
Publicat:

Reducerea consumului de zahăr, evitarea alimentelor ultraprocesate și includerea în mesele de zilnice a peștelui gras, semințelor, fructelor, legumelor și folosirea de condimente sunt doar câteva dintre elementele care ne mențin sănătoși.

Alimente ultraprocesate trebuie excluse din dietă FOTO Shutterstock
Alimente ultraprocesate trebuie excluse din dietă FOTO Shutterstock

Mai mult decât atât, consumarea unor mâncăruri pline de vitamine și minerale ne ferește de dezvoltarea unor boli grave, cum ar fi diabetul de tip 2 și afecțiunile cardiovasculare.

Nutriționistul Șerban Damian, cu o vastă experiență în domeniul nutriției, oferă 10 sfaturi practice și bazate pe cercetări științifice pentru a ne ajuta să ne organizăm corect alimentația și să promovăm starea de sănătate optimă, scrie click.ro.

Studiile arată că dietele bogate în alimente ultraprocesate pot contribui la obezitate, diabet de tip 2, boli cardiovasculare și alte afecțiuni cronice. Pe lângă ingredientele de calitate scăzută, acestea sunt de obicei sărace în fibre, proteine și micronutrienți. Astfel, ele furnizează în mare parte calorii goale, ” arată specialistul.

Citește articolul complet pe click.ro.

Cum să începi să mănânci sănătos. Expert: nu încercați să faceți prea multe schimbări în același timp

Mulți dintre noi am ajuns la concluzia că avenit momentul să începem să mâncăm sănătos. Dar cei mai mulți dintre noi știm că de la a dori ceva și până la a-l realiza e cale lungă. Vestea bună este că o alimentație sănătoasă nu trebuie să fie atât de complicată pe cât o fac unii oameni să pară.

Ca la orice schimbare majoră, în materie de alimentație sănătoasă ar trebui să începem de la ceva mic. „Alegeți doar un singur aliment la un moment dat pentru a-l introduce mai frecvent în dieta dumneavoastră și asigurați-vă că încorporați alimente sănătoase care vă plac”, sugerează Lisa Young, profesor adjunct de nutriție la Universitatea din New York.

Experții în sănătate au mai multe sfaturi excelente despre unde și cum să începem.

Sfatul de „a începe cu ceva mic” ar putea însemna să alegem opțiuni mai bune pentru gustări, înainte de a face alegeri pentru mesele principale. „Folosiți legumele sau fructele ca gustare sau un baton de brânză cu conținut scăzut de grăsimi, astfel încât să obțineți proteine și grăsimi”, spune Audra Wilson, dietetician bariatric la Northwestern Medicine Delnor Hospital.  

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite