Unguente naturale pentru dureri reumatice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea rece îţi poate accentua durerile reumatice. Vestea bună este că pot fi ameliorate cu soluţii simple, preparate chiar de tine. În top sunt unguentele pe bază de ardei iute, dafin, castan sălbatic şi chiar de scorţişoară. Toate au proprietăţi calmante, antiinflamatoare şi vasodilatatoare.

Un leac inedit: foile de dafin

Unguentul cu frunze de dafin te ajută să-ţi calmezi durerile intense ale articulaţiilor. Îl prepari din 200 g de frunze de dafin, pe care le laşi la macerat 24 de ore, în 200 ml de apă rece. În această soluţie, adaugi 150 g de osânză de porc, pentru a transforma preparatul într-o cremă.

Amestecul se lasă să fiarbă timp de trei ore, la foc mic, folosind tehnica bain-marie. Când e gata, strecori conţinutul prin tifon, amestecând bine până se omogenizează şi dobândeşte consistenţa unei creme. Seara, te masezi pe locul dureros şi rămâi la căldură. Unguentul are efect calmant în cazul reumatismului cronic, iar tratamentul trebuie continuat până la atenuarea durerilor.

Cel mai bun antiinflamator:  ardeiul iute

Ştii, desigur, cât de eficient este ardeiul iute în durerile reumatice. O mulţime de studii au dovedit că el conţine capsaicină, o substanţă care calmează durerile provocate de reumatism. Iată o reţetă pe care o poţi prepara în casă şi de la care vei avea cele mai bune rezultate: pui un pachet de unt într-o cratiţă, la topit. Când devine lichid, îl torni fierbinte în alt vas şi adaugi în el 5 linguri de ardei iute măcinat. Amesteci bine şi mai fierbi un minut. Strecori unguentul cât e cald şi-l pui la păstrat în frigider. Îl foloseşti ungând şi masând uşor articulaţiile dureroase, până când pătrunde în piele. 

Citeşte articolul integral, pe clickpentrufemei.ro.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite