Trucuri pentru a consuma mai puţină sare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Îţi imaginezi mâncarea fără sare? Sigur că nu. Totuşi, în exces duce la probleme de sănătate precum hipertensiunea. Şi cum sarea se găseşte în multe produse, este bine să ţinem cont de câteva sfaturi.

Consumul de sare nu este ceva nociv, clorura de sodiu având rolul lui bine definit. Se poate chiar spune că acest element chimic este vital pentru buna funcţionare a organismului. Ceea ce este dăunător este excesul.

Doza zilnică recomandată de sare pentru adulţi este de 6 grame. Un consum exagerat atrage o serie de pericole pentru sănătate. Primul este creşterea valorii tensiunii arteriale. Iar de la hipertensiune până la probleme cardiace nu este decât un pas.

Cercetări recente au arătat că sarea în exces poate fi vinovată şi de apariţia osteoporozei, din cauza faptului că favorizează eliminarea unei cantităţi mari de calciu în urină, ceea ce conduce la fragilizarea oaselor.

Mizează pe mirodenii!

Consumul crescut de sare este „boala” omului modern, şi asta pentru că, din lipsă acută de timp, ne dăm în vânt după produse procesate, cu conţinut mare de sodiu. Uităm că alimentele conţin sare în stare naturală (inclusiv legumele) şi facem greşeala de a o mai adăuga şi la prepararea mâncărurilor. Iar acest obicei atât de prost are la bază un mit: că fără sare mâncarea nu ar avea niciun gust.

Află mai multe despre acest subiect pe clicksanatate.ro

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite