Top 9 soluţii naturale care alungă durerile de cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu te grăbi să iei medicamente atunci când o durere de cap nu-ţi dă pace. Îţi propunem câteva remedii care şi-au dovedit eficienţa în calmarea acestei neplăceri.

1.    Ghimbirul

Această rădăcinoasă este unul dintre cele mai bune plante cu efect analgezic. Cercetările au arătat că ghimbirul conţine anumiţi compuşi care au acţiune similară cu cea a medicamentelor antiinflamatoare.

Planta poate preveni apariţia migrenelor prin blocarea unor substanţe inflamatoare numite prostaglandine. În plus, ghimbirul este de ajutor şi contra stărilor de greaţă care însoţesc uneori migrena.

Administrare: Îl poţi consuma sub formă de infuzie, care se prepară din 4-5 felii de ghimbir la 800 ml de apă. Se fierbe până dă în clocot, după care se mai lasă la infuzat 5 minute. Se consumă la nevoie. Se poate administra şi pudra de ghimbir (o jumătate de linguriţă), care se ţine sub limbă 5-10 minute, după care se înghite cu apă.

2.    Levănţica

Planta este renumită pentru acţiunea calmantă, antiseptică, antispastică, diuretică, hipotensivă, relaxantă, colagogă (stimulează secreţia biliară) şi carminativă (favorizează evacuarea gazelor din intestin).

Efectul calmant al levănţicii este pus pe seama uleiurilor esenţiale, planta fiind indicată în insomnie şi stres, cu care este adesea asociată adesea durerea de cap.

Descoperă pe clicksanatate.ro ce alte remedii naturiste te scapă de durerile de cap

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite