Tequila, benefică sau nu pentru sănătate? Ce spun experții despre riscurile acestei băuturi alcoolice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Despre beneficiile tequilei se discută pe scară largă în rândul experților. Pe de o parte, sunt recunoscute efectele ei benefice, Dar pe de altă parte, nu pot fi ignorate efectele devastatoare ale alcoolulu, de orice fel, în organism. La urma urmei, tequila este tot alcool.

Tequila este benefică în cantități mici FOTO Pexels
Tequila este benefică în cantități mici FOTO Pexels

Consumul excesiv de alcool de orice tip are efecte distructive în organism. Dar, spre surprinderea tuturor, există destul de multe beneficii pentur sănătate ale tequilei, atunci când este consumată cu moderație. Deși mulți dintre noi presupunem că tequila ne poate face să avem o mahmureală dificilă a doua zi dimineața, trebuie remarcat că dintre toate băuturile tari, tequila este printe puținele băuturi alcoolice care nu conține zaharuri adăugate. Se pare că este un alcool sănătos, care poate ajuta la pierderea în greutate, la tratarea infecțiilor și la tratarea diferitelor probleme de sănătate.

Inutil să menționăm că tequila poate aduce avantaje doar dacă este savurată în doze mici. Efectele nu vor fi aceleași dacă se consumă 4-5 shot-uri dintr-o dată.

Însă în cantități mici, are proprietăți extraordinare pentru pierderea în greutate, sănătatea intestinală și multe altele.

Beneficiile tequilei pentru sănătate

Tequila este o băutură distilată, fermentată, obținută din planta de agave albastre (Weber blue). Cu mai multe felii de fructe sau varietăți de sucuri, tequila abia dacă conține zaharuri, deoarece este un spirt distilat, scrie Pinkvilla.

Totuși, este recomandabil ca cei care se gândesc să folosească tequila pentru beneficiile ei pentru sănătate, să se consulte cu medicul întâi. Consumul de alcool, indiferent de ce fel, vine întotdeauna cu riscuri.

Cercetările indică faptul că în timpul fermentației tequilei, zaharurile din sucul de agave sunt în mare parte transformate în etanol și se formează, de asemenea, câteva cantități de biomasă și metaboliți de aromă. Etanolul este considerat cel mai important component al băuturilor alcoolice, care este responsabil pentru calitătea produsului.

Dacă vorbim despre beneficii pentru sănătate, tequila poate avea rezultate neașteptate pentru sănătate și să ne surprindă cu beneficii pe care nu le-am cunoscut niciodată. Acest lucru se datorează faptului că este produs folosind 100% agave. Acum că am înțeles că tequila poate fi o băutură bună pentru sănătatea noastră, iată cele 10 beneficii ale consumului de tequila în cantități limitate.

  • 1. Ajută la pierderea în greutate

Tequila din agave conține fructoză în forma sa naturală, care poate accelera ritmul pierderii în greutate. Studiul mai sugerează că agavinele, zahărul natural găsit în planta de agave crudă, se comportă ca o fibră alimentară care promovează pierderea în greutate. Elementul din fibre te face să te simți sătul pentru o perioadă mai lungă de timp.

  • 2. Bună pentru diabet și zahărul din sânge

Un studiu publicat în 2014 a arătat că o plantă de agave oferă un fel de îndulcitor care are o serie de proprietăți benefice. Printre acestea, menținerea nivelului de glucoză din sânge pentru diabetici. Nu numai asta, acest îndulcitor obținut din plante de agave este indigerabil, ceea ce o face o fibră dietetică esențială. Această fibră alimentară asigură controlul glicemiei în corpul uman, mai arată studiul.

  • 3. Ajută la sănătatea pielii

Seva de agave folosită în producția de lichior este benefică atunci când vine vorba de tratarea afecțiunilor pielii. Proprietățile acestei băuturi alcoolice se pot dovedi, de asemenea, benefice pentru curățarea porilor și strângerea pielii. Acesta este motivul pentru care chiar și spa-urile de lux folosesc tequila pentru tratamente pentru piele.

  • 4. Bună pentru durere și inflamație

Compușii de saponină prezenți în agave sunt cunoscuți pentru proprietăți antiinflamatorii. Prezența acestor proprietăți în agave indică faptul că consumul acestuia sub formă de tequila poate funcționa bine pentru tratarea durerii și a inflamației prin reducerea acesteia.

  • 5. Este bună pentru sănătatea inimii

Cercetările indică eficiența tequilei în a ajuta organismul să reducă de colesterolul rău. Scade nivelul de trigliceride, care sunt direct legate de bolile de inima. Cu toate acestea, există o avertizare. Au fost efectuate mai multe studii pentru a determina tulburările legate de consumul de alcool, care au constatat că consumul de alcool poate duce la apariția bolilor de inimă. Interesant, niciun studiu nu a evidențiat sau specificat tequila în categoria alcoolului dăunător.

  • 6. Ajută la sănătatea intestinală și digestivă

Potrivit unui studiu din 2016, agavele din tequila conțin fructani și fructo-oligozaharide. Fructanii și fructooligozaharidele se comportă ca prebiotice a căror funcție principală este de a încuraja producerea de bacterii benefice pentru un intestin sănătos. Acest lucru duce la o creștere a producției de bacterii intestinale sănătoase. Acești microbi benefici au ca rezultat o digestie îmbunătățită și sănătatea tractului gastrointestinal.

  • 7. Ajută sistemul imunitar

Se pare că tequila este plină de antioxidanți pe care îi conțin agavele, motiv pentru care băutura cu conținut de alcool poate oferi o serie de beneficii imunitare, inclusiv un sistem imunitar îmbunătățit.

S-a descoperit în studii că siropurile de agave conțin cantități semnificative de componente antioxidante. Acest lucru este destul de rar deoarece nu s-a găsit alți îndulcitori naturali care să aibă aceste componente.

  • 8. Benefică pentru sănătatea oaselor

Agavele albastre au anumiți compuși numiți fructani. Rolul fructanilor este de a ajuta la prevenirea pierderii osoase și contribuie și la formarea oaselor. Conform studiului, fructanii din agave cresc nivelul de calciu în oase și sânge. Acest lucru dovedește eficacitatea tequilei de a îmbunătăți formarea oaselor și de a preveni pierderea osoasă, deoarece băutura alcoolică conține fructani de agave.

Studiile afirmă, de asemenea, că fructanii contribuie la îmbunătățirea absorbției calciului și magneziului, iar suplimentarea acestuia poate ajuta la formarea oaselor chiar și la cei care se confruntă cu osteoporoză.

  • 9. De ajutor pentru un somn mai bun

Tequila este cunoscută pentru că relaxează corpul, ceea ce te face să dormi mai bine. Li s-a sugerat celor cu insomnie să ia o singură doză de tequila înainte de a merge la culcare. Dar, amestecarea acestuia cu alte medicamente pentru somn nu este recomandabilă.

  • 10. Benefică pentru persoanele cu demență

Potrivit unui studiu, adulții care consumă între 1 și 6 băuturi pe săptămână ar putea avea un risc mai mic de demență incidentă. Devine crucial să rețineți că cei care consumă cantități moderate de alcool (inclusiv tequila) au șanse scăzute de a face demență mai târziu în viață. Între timp, trebuie să fii precaut, deoarece consumul mai mare de alcool este echivalent cu rate mai mari de apariție a demenței.

Riscurile și efectele secundare ale consumului de tequila

Ca orice altă băutură alcoolică, consumul de tequila are propriile sale riscuri. Este la fel de dăunător ca și alte băuturi alcoolice când vine vorba de sănătate și bunăstare. Fără îndoială, există câteva componente care o fac o alegere mai blândă, dar trebuie să fii conștient că nici nu este un tonic pentru sănătate.

Deși oferă multe beneficii, în cazul consumului exesiv poate avea efecte adverse asupra corpului și poate duce la unele riscuri pentru sănătate pe termen scurt și lung.

Tequila conține o cantitate suficientă de alcool pentru a afecta negativ sănătatea și bunăstarea. Printre riscurile consumului excesiv se numără:

Poate provoca cancer gastrointestinal

Poate crește tensiunea arterială

Poate crește riscul de probleme de sănătate mintală

Poate provoca alergii

Poate crește problemele digestive

Poate provoca o mahmureală gravă

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite