Surse inedite de potasiu pentru scăderea tensiunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alimentele bogate în potasiu sunt recomandate tuturor celor care au probleme cu inima, fie că au fost diagnosticaţi deja cu o afecţiune cardiovasculară, fie că vor să prevină un atac de cord sau hipertensiunea.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, avem nevoie de 3,5 g de potasiu pe zi pentru a menţine echilibrul de fluide şi electroliţi din organism, pentru normalizarea tensiunii arteriale. Din cauza lipsei lui te poţi confrunta cu iritabilitate, oboseală, boli de inimă.

Este adevărat că bananele oferă un aport crescut de potasiu, de 400 mg, dar nu sunt singurele alimente cunoscute ca surse bune de procurare a acestui mineral.

Cartofii dulci

Spre deosebire de cartofii pe care-i foloseşti  în mod obişnuit, cei dulci sunt benefici şi diabeticilor, ajutând la reglarea nivelului de glucoză din sânge. Pe lângă acest atu, află că un cartof dulce copt în coajă îţi aduce 542 mg de potasiu.

Fasolea boabe

Indiferent de modul în care o prepari, fie că o pui în supe, fie în salate ori mâncăruri, fasolea boabe este un ingredient care îţi conferă aproximativ 500 mg de potasiu la sputa de grame.

Descoperă pe clickpentrufemei.ro şi alte surse inedite de potasiu pentru scăderea tensiunii.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite