Sănătatea inimii este importantă pentru creier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Buna funcţionare a creierului depinde de cât de sănătoasă e inima noastră
Buna funcţionare a creierului depinde de cât de sănătoasă e inima noastră

Un nou studiu american arată că o inimă sănătoasă ajută buna funcţionare a creierului şi determină păstrarea funcţiilor cognitive mai mult timp.

Cercetătorii au căutat să vadă dacă există vreo legătură între sănătatea inimii determinată de lipsa fumatului, execiţii fizice, greutate şi dietă potrivite, tensiune arterială şi colesterol în limite normale. Studiul a fost publicat în  Journal of the American Heart Association şi a arătat că o inimă sănătoasă influenţează pozitiv abilităţile cognitive.  

Studiul a inclus 1.000 de persoane, femei şi bărbaţi, cărora le-au fost testate abilităţile de memorare şi procesare a informaţiei ca de pildă viteza cu care îndeplinesc anumite taskuri. După 6 ani, aceleaşi persoane au foste testate din nou şi s-a observant că acelea care aveau o inimă sănătoasă suferiseră un declin mai lent al funcţiilor cognitive.

Hannah Gardener, epidemiolog la Universitatea din Miami, unul dintre autorii studiului, a declarat că foarte multă lume e interesată şi mai motivată de păstrarea sănătăţii mintale cât mai mult timp, iar sănătatea inimii este o cale de a atinge acest scop.

Nu trebuie să fim perfecţi şi să îndeplinim toate condiţiile unei inimi sănătoase, a mai spus Gardener. E suficient să îmbunătăţim anumite aspecte şi beneficiile asupra bunei funcţionări a creierului se vor vedea. Oamenii nu trebuie să se simtă descurajaţi dacă nu ating toate condiţiile, a conchis aceasta.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite