Substanţe din alimente care ar trebui interzise

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În produsele alimentare pe care le cumpărăm zilnic există substanţe care pe termen lung ne aduc o serie de probleme de sănătate. Deşi în ziua de azi produsele suta la sută naturale sunt foarte puţine, anumite substanţe din majoritatea dintre ele ne pot face mai mult rău decât bănuim, prin urmare ar trebui interzise. Acestea sunt:

Ulei Vegetal Brominat în sucurile carbogazoase

Băuturile cu ulei vegetal brominat nu există pe lista de aditivi alimentari în Europa şi Japonia, deşi  FDA (Food and Drug Administration) din SUA le acceptă ca fiind sigure pentru consum. Această substanţă care se află în băuturile carbogazoase a fost folosită iniţial pentru a proteja materialele plastice să ia foc. Acum acestea se găsesc şi în băuturile carbogazoase cu diverse gusturi şi în cele dedicate sportivilor (Fanta, Mountain Dew, Gatorade). În timp ce industria alimentară spune că e bine ca băuturile carbogazoase să aibă aditivi alimentari şi artificiali, studiile au demonstrat că un consum abundent de astfel de băuturi produce leziuni ale pielii, instalarea precoce a pubertăţii şi dizabilităţi neuronale.

Arsenicul din orez

Arsenicul se găseşte în mod natural în apă şi în pământ. Totuşi, această substanţă poate să se dezvolte şi în urma activităţii umane precum mineritul sau tratarea cu pesticide a pământului. Orezul (mai ales cel care e folosit la prepararea mâncărurilor pentru copii) conţine arsenic non-organic, pentru că el are această proprietate să absoarbă arsenicul din pământ mai repede şi mai mult decât alte cereale. Acest tiop de arsenic a fost identific ca avâdn particularităţi carcinogene – dă cancere de plămâni, piele sau vezică urinară - şi e chiar pus în legătură cu bolile de inimă. Dacă fierbi orezul în apă în proporţie de 6 la 1 şi arunci apa în care a fiert, scapi de 60 la sută din cantitatea de arsenic.

Descoperă care sunt substanţele din alimente care ar trebui interzise pe clickpentrufemei.ro

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite