Remedii naturiste pentru durerea de măsea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
dintidurere

Durerea de măsea este una dintre cele mai cumplite suferinţe. Oricine s-a confruntat cu ea ştie că atunci când loveşte, intervenţia trebuie să fie rapidă, simplă şi eficientă. De multe ori, remediile naturale răspund acestor criterii, dovedindu-se un ajutor preţios. Vă prezentăm mai jos câteva remedii naturiste pentru durerea de măsea.

Când te străfulgeră durerea de măsea, ai face orice pentru a-i pune capăt. Pentru că nu e cazul să faci experimente în acele momente, e important să ştii ce funcţionează şi ce nu. Dintre remediile cel mai des folosite, ţi le prezentăm pe cele mai eficiente.

Remedii naturiste pentru durerea de măsea: uleiul de cuişoare

Pune câteva picături de ulei direct pe dintele cu problemă. Acest ulei are proprietăţi antibacteriene remarcabile, dar şi un efect calmant binefăcător. În secolul al XIX-lea, atunci când pasta de dinţi era rar folosită, iar dentiştii avea parcă instrumente de tortură, fiecare doctor avea mereu la îndemână ulei de cuişoare. În zilele noastre se cunoaşte faptul că extractul de cuişoare conţine eugenol, care acţionează ca anestezic local.

Remedii naturiste pentru durerea de măsea: uleiul din arborele de ceai

Doar o picătură sau două din acest ulei sunt de ajuns pentru a avea un efect benefic, fiind unul dintre cele mai bune leacuri pentru durerile de dinţi.

Remedii naturiste pentru durerea de măsea: uleiul de oregano

Se amestecă două-trei picături din acest ulei cu puţin ulei de măsline, apoi se îmbibă o bucată de vată în acest amestec şi se aplică pe locul dureros.

Remedii naturiste pentru durerea de măsea: pudră de ghimbir

Din acest ingredient se realizează o pastă prin adăugarea câtorva picături de apă. Se îmbibă o bucată de vată în pasta creată şi se pune pe dintele dureros.

Remedii naturiste pentru durerea de măsea: pudră de ardei cayenne

Şi din aceasta se face o pastă care se pune pe locul dureros. Un remediu excelent este pasta realizată din amestecul pudrei de ardei cu cea de ghimbir.

Remedii naturiste pentru durerea de măsea: tinctură de smirnă

Efectele astringente ale acesteia pot ameliora inflamaţia. În plus, smirna are şi acţiune antibacteriană.

Remedii naturiste pentru durerea de măsea: ceaiul de mentă

Nu are numai  o aromă plăcută, ci şi un efect uşor calmant. Pune o linguriţă de plantă uscată într-o cană cu apă fiartă şi lasă la infuzat timp de 20 de minute. După ce ceaiul s-a răcit, strecoară-l şi clăteşte cu ele gura.

Remedii naturiste pentru durerea de măsea: sarea de bucătărie

Dizolvată într-un pahar cu apă călduţă, folosită pe post de apă de gură la un interval de 2-3 ore, curăţă mediul bucal, împiedicând crearea unui mediu propice pentru intensificare durerii de dinţi.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite